Nordre Aker Budstikke

– Petter virker som en litt «slækk» fyr

...men det var før Simen Thune Rolfsen (18) fra Lyn Ski ble tatt under vingen av skikongen. Ni unge langrennstalenter fra hele landet har i helgen deltatt på en talentcamp de neppe vil glemme med det første.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2015 kl 14:19

GRANÅSEN: Gjennom tre intensive dager har Petter Northug tatt med ni utvalgte deltagere i alderen 16-20 år på Red Bull Under my Wing på Granåsen utenfor Trondheim for å gi dem en større forståelse av hvordan man kan jobbe seg mot toppen av pallen i Norges nasjonalsport.

Petter Northug som streng lærer for de unge talentene. Foto: PRIVAT

Hold deg opdatert! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

120 søkere – ni kom med

Treningsleiren har gitt talentene et unikt innblikk i Petters verden og gjennomgått et treningsopplegg i regi av skikongen selv. Med god hjelp fra Petters støtteapparat med trener Stig Rune Kveen i spissen.

Med over 120 søknader i bunken ble det en tøff utvelgelsesprosess for ekspertpanelet fra Team Northug og Coop, i samråd med Northugs sponsor Red Bull.


– Pågangen av søknader har vært enorm, og det er ingen tvil om langrennsinteressen i Norge er på topp, sier manager Are Sørum Langås, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Simen (18) fra Lyn skal trene med Petter Northug

Fikk gjennomgå Petters suksessoppskrift

Gi 100 prosent når du trener, oppfordrer Petter. Så kan du heller drikke te med kompisene etterpå. Foto: PRIVAT

Under oppholdet i Granåsen har de unge løperne ikke bare trent beinhardt på rulleski, løpt Petters egen 3-milsrunde i myra og deltatt i Hommelvik Grand Prix.

De har også fått innsikt i Northugs mentale strategi, og hvilke teknikker han benytter seg av for å holde fokus. Og langrennsløperen selv var meget imponert over protesjeene:


– Jeg syns det har vært utrolig artig å arrangere talentcamp her i Granåsen, og jeg er veldig imponert over innsatsen til deltagerne. For meg har det morsomste vært hvordan deltagerne har respondert på tips under den praktiske rulleskidelen, og hvor raskt de tar til seg kunnskap. Nå nærmer det seg også sesongstart, så det var gøy for meg å la dem prøve mine rutiner – spesielt den tunge økta i myra oppe i Bymarka, sier Petter.

Petter kan virke som en «slækk» fyr, tenkte Simen, men det var før han fikk se hvor dedikert skikongen er til treningen sin. Foto: PRIVAT

Petter virker som en litt «slækk» fyr, så det var rått å se og høre om hvor ekstremt seriøs og «på» han var

Foruten tett veiledning på treningsfronten har deltagerne også fått delta på pressekonferanse, blitt preppet i mediehåndtering, tilstedeværelse i sosiale medier, samt hvordan de kan skaffe seg sponsorer.

LES OGSÅ: Er drømmen å møte Petter Northug i «baris»? Da kan han ha vært nærmere enn du tror…

Imponerte deltagere

Lyn-løperen Simen Thune Rolfsen (18) på treningscamp sammen med Petter Northug Foto: PRIVAT

De ni deltagerne kunne kanskje vært mer fornøyde med været, men det var også det eneste de hadde å utsette på oppholdet:

– Jeg sitter igjen med større bevissthet på den siste delen som må til for å virkelig bli god. Det var kult å se hvor dønn seriøse de var på alt hele tiden. Petter virker som en litt «slækk» fyr, så det var rått å se og høre om hvor ekstremt seriøs og «på» han var når det er trening, forteller Simen Thune Rolfsen(18) fra Lyn i Oslo.

Og det var spesielt én viktig ting alle deltagerne noterte seg fra forelesningen med Petter:


– Ikke jabb med kompiser under en økt. Du trener for å bli bedre. Da kan du heller be venner på te etterpå. Det sier seg selv at 100 timer med fokusert trening versus 100 timer med jabbetrening vil gi en helt annen progresjon, forklarte Petter under mentaltreningen.

LES OGSÅ: Ungdom blir snillere, men stadig flere sliter psykisk

De ni heldige ungdommene som i helgen fikk trene med Petter Northug. Foto: PRIVAT

Disse deltok:

  • Emma Skjoldli (16), Bulken IL / Voss
  • Simen Thune Rolfsen (18), Lyn Ski / Oslo
  • Julie Victoria Berg (17), Leksvik IL / Nord-Trøndelag
  • Filip Andersen (16), Geilo IL /Nord-Trøndelag
  • Håkon Skaanes (16), Strindheim /Sør-Trøndelag
  • Ragnhild Mogstad (16), Surnadal / Møre og Romsdal
  • Torunn Taksgaard (16), Strindheim/Sør-Trøndelag
  • Marte Sofie Buraas (19), Lillehammer /Lillehammer
  • Johannes Høsflot Klæbo (18), Byåsen / Sør-Trøndelag

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...