Nordre Aker Budstikke

Rumble in the Tiger jungle

SPARK: Andrine Hilton (17) med rødt belte, i kamp i Bjølsenhallen lørdag, under regionalt mesterskap, arrangør Tiger Karate. Andrine fikk sølv. Foto: Irja Linnerud

Ikke alle var opptatt av å gå på ski lørdag. I Bjølsenhallen var det skikkelig karateliv og røre, hele 17 klubber stilte med utøvere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2015 kl 21:05

KJELSÅS/BJØLSEN: Det ble skikkelig rumble in the Tiger jungle i Bjølsenhallen lørdag. Tiger Karateklubb inviterte til regionalt mesterskap for barn, ungdom og voksne.

- Dette er stevner som vi arrangerer én gang i året. Lørdag var det tiende året vi arrangerer dette i Bjølsenhallen, forteller nestleder, John Olav Olsen, i den populære karateklubben på Kjelsås, i etterkant av stevnet.

Lørdag ble det konkurrert både i kata, mønster som gås individuelt og kumite - eller kamp.

Les også: Armene var slappe som to ihjelkokte spagettistrimler

- Vi hadde jobbet med å skape «det lille ekstra» i år, og hadde ordnet med litt mer profesjonell rigging, med lyd, lys, superfinaler, og masse premier. Faktisk også til publikum, forteller Olsen.


TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Halden i øst til Tønsberg vest

Hele 17 klubber var representert fra hele Østlandet - fra Halden i øst til Tønsberg i vest. Nesten 50 barn og 140 unge og voksne deltok.

- Når man skal betjene alle disse, samt lagledere, støtteapparat, dommere, foreldre og publikumere så skal vi ha kontroll på mange hundre mennesker, men heldigvis gikk det ganske greit også i år. Vi sprakk litt på tidsskjema fordi mange av klassene var store, men det er å se på som en hyggelig problemstilling, sier Olsen.

Særlig hyggelig var det vel at Tigerne selv tok for seg en "haug med medaljer" - se resultatene her. Tigermedaljene er listet opp nederst i saken.

NM neste helg

- Neste helg er det Karate NM i Trondheim, og dette var en fin oppkjøring både for utøvere, coacher og støtteapparat. Vi tar med oss masse erfaring som vi skal bygge videre på, både på trening og til NM neste helg. Jeg blir ikke overrasket om vi kommer hjem med både gull, sølv og bronse fra NM, tror Olsen.


Les også: Knallstart for nye Nordre Aker Budstikke

Det er viktig å også selv arrangere stevner.

- Ja, det betyr en hel del. Vi setter en ganske solid foot-print i nærmiljøet, og dette kommer tydelig frem på et slikt stevne. Flere hadde med seg både venner og familie som heia-gjeng, og det er klart at dette motiverer både utøvere og vi som driver klubben, sier han. '

Han tror dette kan være med på å rekruttere til sporten.

- Mange blir nok motivert til å begynne å trene karate bare ved å se på et slikt stevne. Jo flere som ser og hører oss i nærmiljøet, jo flere dukker opp på våre nybegynnerpartier.

Voksne starter

Tiger karateklubb drives som en idrettsklubb, av frivillig innsats.


- Det er jo allerede veldig mange barn, spesielt i Grefsen/Kjelsås området som en eller annen gang har vært innom Tiger Karateklubb. Men det er også hyggelig at stadig flere voksne ønsker å komme på våre treninger, forteller Olsen.

Blant annet studenter som flytter til Oslo, eller godt voksne som ønsker et alternativ til treningssentre eller joggeturer.

- Karate er god trening for alle – vi har medlemmer fra 8 til 70 år. Når man i tillegg får trent det mentale, som er svært viktig i karate, så ser stadig flere at dette er en aktuell treningsform. At det er bra og trene selvforsvar er det jo også mange som oppdager.

Utsolgt for billetter

Klubben hadde tatt høyde for 350 billetter til publikum lørdag, men måtte ta i bruk ny "loddbok" som billetter. Det var også invitert "VIP-gjester", som sponsorer og partnere.

- Det ble bra oppmøte fra de også. Jeg tror de hygget seg veldig. Det var derfor ekstra hyggelig å kunne lodde ut ulike publikumspremier som vi hadde fått av våre sponsorer, og det var ganske fullt i hallen helt til siste slutt, sier Olsen.


Tiger karateklubb (www.tigerkarate.no) er en av norges største karateklubber med over 230 medlemmer. Klubben fra 1976 holder til i «gymsalen» ved kunstnersenteret på Frysja, rett nedenfor Teknisk Museum på Kjelsås.

Tigerresultater fra lørdagen:

Kata jenter rekrutt:
Sølv til Ida Olafsen
Bronse til Maja Bergstrøm

Kumite jenter junior:
Sølv til Andrine Hilton

Kata jenter Junior

Gull til Silje Marie Berge
Sølv til Andrine Hilton
Bronse til Irja Malmsten Linnerud

Kata Jenter eldre barn:
Gull til Embla Poulsson Thalberg

Kumite jenter eldre barn:
Bronse til Embla Poulsson Thalberg

Kumite Herrer Senior +76 kg:
Gull til Erol Abdicevic
Sølv til Mikkel Bakken

Kumite Herrer Senior -76 kg;
Gull til Steffen Larsen
Sølv til Halvor Grønvold

Kata Herrer:
Gull til Idrees Abdullah
Sølv til Eirik Jo Bjørnerstedt
Bronse til Mikkel Marensius Bakken

Kumite Gutter Kadett -50 kg:
Gull til Marius Vinorum
Bronse til Rasmus Bakken

Kumite Gutter junior:
Sølv til Eirik Bjørnerstedt

Kumite ungdom -45 kg:
Bronse til Håkon Bergrem

Kata gutter Kadett
Bronser til Rasmus Bakken og Caspar Marshall

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...