Nordre Aker Budstikke

Så slitsomt er et vanlig friminutt

Onsdag kunne hvem som helst prøve seg i den oppskalerte versjonen av Tåsen skoles skolegård. Alpinist Kjetil Jansrud klarte knapt å holde følge med 8 år gamle Sara da han forsøkte. Hvordan ville det gå med PT-en fra SiO?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2016 kl 16:57

ULLEVÅL: – Neste gang jeg går forbi en skolegård skal jeg se litt ekstra etter om elevene blir like utslitt som meg. For dette var slitsomt, smiler Trond Torke etter å ha vært gjennom løypa.

Trond Torke med en megabasketball. Bak er Kjetil Jansrud, i pappversjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kjetil Jansrud «konkurrerte» mot vanlig friminuttsaktivitet for Sara (8), i Tinemelk-reklamen nylig. Sammen med Tine hadde Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) onsdag montert opp den samme løypa, og holdt åpent hus.

LES MER: Lek deg til makspuls, som Kjeltil Jansrud og Sara fra Tåsen

Senterkoordinator og PT på Athletica Domus, Trond Torke, tar oss gjennom hele løypa i videoen øverst på siden! Se hvor slitsomt et friminutt kan være!

God treningseffekt

– Denne løypa gir veldig god treningseffekt, med både styrke og utholdenhet. Og så gir den mye treningsglede, sier Torke, som synes skolegårder med mye akivitet er bra.

– Den aktiviteten barna har på skolen legger grunnalget for senere engasjement, aktivitet og idrettsinteresse, sier han.

Og selv om elevene kanskje ikke tenker trening når de er ute og leker, kan ideen overføres også til voksne som vil komme i form, på en enkel måte.

LES OGSÅ: Du blir aldri for gammel for styrketrening


Flerbrukshallen på Domus var omgjort til en forvokst skolegård. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Du kan bruke utendørsarealer, parker. Du kan bruke ulendt terreng til å løpe eller gå raskt opp motbakker. Finn deg en benk, kjør noen enkle push up-varianter. Enkel styrketrening. Det er masse du kan gjøre for å holde deg aktiv, og gjerne utendørs, sier PT-en.

SE HER: Astrid tester de nye, utendørs treningsapparatene på Myrerjordet

Se videoen fra den overdimensjonerte treningsløypa øverst, og under kan du se hvordan øvelsene gir treningsfordeler.

– SiO Athletica er opptatt av treningsglede og gode treningsopplevelser. Det å leke seg til makspuls er helt i tråd med våre ideer om trening, sier Fredrik Refsnes, direktør i SiO Athletica.

Slik er løypa

KLATRESTATIV: Trener rygg og grepsstyrke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

BENK: Balanse. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

TRAPP: Kondisjon, lår og setemuskulatur. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

PARADIS: Balanse koordinasjon og bein. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

STUPE KRÅKE: Rygg og koordinasjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

BASKET: Trener treffsikkerhet, skuldre og spenst. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

DEKK: Kondisjon, innside og utside av lår. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

HUSKE: Bryst og kjernemuskulatur. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

SPRINT: Kondisjon. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

HOPPETAU: Kondisjon, koordinasjon, legg og lår. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

MER TRENING:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...