Nordre Aker Budstikke

Sender utfordringen videre:

Se her «trener» de sammen likevel

Nordberg Basket Kvinner sender utfordringen videre: – Korona-challengen går ut på å få det til å se ut som du sentrer basketballen til personen ved siden av deg på videochatten. Og det er vanskeligere enn det ser ut som.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2020 kl 11:42

NORDBERG: Hallen er stengt, kampene avlyst og det ingen kurv å skyte i. Og ikke minst:

Det er ingen lagvenninner å sentre basketballen til.

For Nordberg Basket Kvinner, som er vant med å både trene og spille seriekamper flere dager i uka, i tillegg til jevnlige sosiale «happenings», er savnet etter både basketballen og gode lagvenninner stort i disse koronatider.

Men så ble det moro likevel. Nordberg-spiller Johanne Killi inviterte denne uka hele laget til et videomøte i opprinnelig treningstid. Med hver sin basketball utførte kvinnene og treneren det de kaller en «korona-challenge».

– Viktig

Lagets kommunikasjonsansvarlig og spiller Julie Egeland forteller:


– Korona-challengen går ut på å få det til å se ut som du sentrer basketballen til personen ved siden av deg på videochatten. Og det er vanskeligere enn det ser ut som. Vi brukte litt tid på å organisere utfordringen.

Nå oppfordrer de alle basketlag og andre idrettslag til å ikke møtes utendørs, men heller prøve seg på en variant av den mye mer koronasmittetrygge utfordringen hjemmefra.

Slike møter blir det ikke mange av lenger. Her er Nordberg-basketjentene i forbindelse med en kamp i 2018. Foto: NORDBERG BASKET

– Det er viktig for lagmoralen å møtes - via videochat - når det nå går ukesvis uten at man får trent sammen. For mange handler det å være på et lag om mer enn bare det rent sportslige. Når treninger, kamper og det å kunne henge i hallen forsvinner, blir det et stort tomt hull i hverdagen, sier Egeland og legger til:

– Det kan være litt rart å møtes i en stor gruppe over videochat bare for å «snakke» når man er vant til å gjøre noe aktivt sammen. Nettopp derfor har vi laget denne challengen. Alle lag og foreninger oppfordres selvfølgelig også til å lage sin helt egen korona-challenge, enten det er med basketball, håndball, fotball, tennisracket eller hva det nå måtte være, sier Egeland.

Møtes ukentlig

Nå som korona-tiltakene fra regjeringen opprettholdes til over påske, vil basketkvinnene fortsette å møtes ukentlig over videochat – og forhåpentligvis klare å forbedre sin egen prestasjon et par hakk.

– Du kan se på videoen at «pasning» nummer to ikke går helt hit den skal, så vi føler oss trygge på at det er fysisk mulig å gjøre dette bedre, både for oss og andre lag, legger initiativtaker Johanne Killi til.

SE VIDEOEN ØVERST PÅ SIDEN! TAR DU OGSÅ UTFORDRINGEN? Send til tips@nab.no!

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...