Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Seilertvillingene fra Tåsen leverte før VM

Ragna og Maia Agerup markerte seg i topp ti-sjiktet i helgen. Nå venter VM om en uke. Foto: LINN KROGH HANSEN/KNS

Søstrene Ragna og Maia Agerup fra Tåsen seilte inn til 9. plass i South American Championships, en uke før VM i 49er FX i Buenos Aires.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.11.2015 kl 21:17

TÅSEN/BUENOS AIRES: De to 49er FX-jentene bekrefter med dette den gode fremgangen i de har vist den siste sesongen, melder Kongelig Norsk Seilforening (KNS), som søstrene seier for.

LES OGSÅ: Tåsen-tvillingene Maia og Ragna (20) seiler mot OL i Rio

– South Americans har vært en veldig spennende regatta med veldig høyt nivå. Alle som skal seile VM om litt over en uke har vært med. For oss har det vært viktig å teste ut utstyret og få et ordentlig bilde av hvordan vi ligger an. Vi har vist at vi hører hjemme foran i feltet. Regattaen gikk veldig bra, vi seilte veldig jevnt og kvalifiserte til Medal race. Før Medal racet lå vi på en sterk 6. plass, forteller Ragna fra Argentina i en pressemelding.

Jentene har prøvd ut nye ting og utfordret seg selv i startene og på regattabanen.

– Alt vi har gjort feil tar vi med oss videre og lærer til neste regatta.

Uvante forhold

Ragna og Maia forteller at de har lært mye om forholdene i Buenos Aires, som også er arena for VM om en uke. Her er det annerledes enn noe annet sted de har seilt i tidligere.

– Vannet er brunt, det er veldig mye strøm og det er veldig grunt, sier de to.

Nå skal vi trene og finpusse på teknikken inntil VM starter her den 16. november. Vi er klare til å kline til og gjenta suksessen fra South Americans, understreker Ragna på chat fra Buenos Aires.

LES OGSÅ: Ser du hva som har gått helt galt i Grefsenveien? Kan være trafikkfarlig!

Bra utgangspunkt

Med seier i én seilas, og 20 som dårligste enkeltresultat, endte Ragna og Maia Agerup som nummer ni i det åpne søramerikanske mesterskapet i Buenos Aires.

Med plasseringene 6, 14, 7, 1, 6, 5, 20, 9, 6, 19, 20, fikk jentene 79 tellende poeng, 38 poeng bak de danske vinnerne.

Det var 43 deltakende båter i 49er FX, som ble avsluttet i helgen.

– Dette beviser at de er på rett vei, og er et godt utgangspunkt før VM, sier sportsjef i Seilforbundet Jan Steven Johannesen i pressemeldingen.

Her kan du følge VM for 49er og 49er FX på nett.

Maia og Ragna oppdaterer underveis på sin 49er-side på Facebook.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...