ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Sesongen gikk ikke etter planen for Emil (19), men til slutt kunne han feire

Emil Tjøstheim og resten av Skeid kunne juble etter 12-0-seier mot RBK2 og opprykk lørdag. Her feirer rogalendingen sammen med seksmålsscorer Abel William Stensrud. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Emil Tjøstheim gikk gradene på Jæren og i Spania før han flyttet til Oslo, og i helgen kunne han feire opprykket med Skeid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

NORDRE ÅSEN: Lørdag kunne Skeid feire opprykk til 1. divisjon (OBOS-ligaen) etter den overlegne 12-0-seieren over et tafatt RBK2, én kamp før sesongslutt.

Blant dem som kunne feire var Emil Tjøstheim fra Ålgård på Jæren. 19-åringen kom til klubben allerede i 2019 og har tatt steget opp fra juniorlaget til A-laget og hadde før inneværende sesong håpet på en god del spilletid.

Ulrich Østigård Ness, Gabriel Andersen, Florind Lokaj, Mikkel Tveiten, Emil Tjøstheim og Abel Stensrud. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Før sesongen hadde jeg forhåpninger om å få spille ganske mye for A-laget. Dessverre så slet jeg i starten av sesongen med ryggen og det tok ganske lang tid før jeg ble helt frisk, sier han til lokalavisen Gjestalbuen.

ANNONSE

Første opprykk

Derfor måtte han igjen bygge seg opp. Det gjorde han med å spille regelmessig på andrelaget i 4. divisjon. Siden fikk han et innhopp for A-laget i kampen mot Odd 2, før han fikk årets største opptur i årets nest siste kamp.

Tjøstheim startet kampen på benken, men fikk en god halvtime i det som ble en eneste stor festkamp.

Emil Tjøstheim i omfavnelse med to av lørdagens målscorere, Johnny Buduson og Abel William Stensrud. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

– Det var veldig gøy. Jeg har aldri vært med på et opprykk før og det er jo fantastisk når klubben i tillegg oppnår målet for sesongen, sier han.

ANNONSE

Selv var han både lettet og glad også på egne vegne.

– Sesongen har ikke gått helt som jeg hadde håpet, så det var veldig deilig å få spille en del på lørdag. Jeg kunne bare komme inn å senke skuldrene og det var massevis av folk på tribunen, så det var bare gøy, forteller han.

Selv har han blitt 19 år gammel nå og kunne dermed ta del i feiringen til laget.

– Det ble en god fest etter kampen og det var velfortjent. Det var bare god stemning, sier han.

ANNONSE

Opprykket er et faktum. Emil Tjøstheim nærmest til venstre i bildet. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Møter barndomsvenn i siste kamp

Når Gjesdalbuen prater med han mandag ettermiddag er han nylig ferdig med en forelesning. Han går første året med økonomi og ledelse som han kombinerer med fotballen.

– Jeg satser på fotballen, men har studiene ved siden av. Normalt så går det fint å kombinere, men nå er det snart eksamen, så da får vi se om det stemmer, ler han.

Tjøstheim ble født og bodde i Oslo til han var 5 år gammel, da han flyttet til Ålgård og Rogaland. Der ble han værende, frem til han og familien noen år flyttet til Spania hvor han også satset på fotballen.

ANNONSE

En av kameratene fra tiden på Ålgård heter Adrian Bergersen som i dag spiller for Fram Larvik. Skjebnes ironi vil ha det til at Skeid og Fram Larvik møtes i siste kamp. Skeid har allerede rykket opp og Bergersen og Fram Larvik står i fare for å rykke ned.

– Han er en veldig god venn, så det blir gøy å få spille mot han. Forhåpentligvis så får jeg også spilt mye i den kampen nå som vi er rykket opp. Det hadde vært herlig å få knuse han i noen dueller, ler han.

Emil Tjøstheim på banen under Skeid-RBK2 6. november på Nordre Åsen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE