Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Simen fra Lyn skal trenes av Petter Northug

Simen Thune Rolfsen fra Lyn Ski skal på en femdagers treningscamp i Trøndelag ledet av Petter Northug. Foto: PRIVAT

18-åring fra Lyn Ski er plukket ut til å delta på langrennscamp med skikongen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2015 kl 12:52

GRANÅSEN/KRINGSJÅ: Simen Thune Rolfsen går på ski for Lyn. Nå er han hpndplukket til å delta på treningscampen Under My Wing, som arrangeres av Red Bull og Petter Northug 2. til 4. oktober.

Under My Wing er en talentcamp i Granåsen i Trøndelag for ungdom mellom 16 og 20 år som brenner for langrenn.

Født med ski på beina

Simen Thune Rolfsen fra Lyn Ski. Foto: PRIVAT

– Jeg ser frem til å møte og bli kjent med de andre utøverne, og tror og håper det blir en lærerik og ikke minst morsom opplevelse, sier Simen, som nærmest oppfyller floskelen «født med ski på beina».

– Jeg kommer fra en skifamilie. Bestefar bygde ut skiløypene i Bymarka i Trondheim, så det var egentlig bare naturlig at jeg startet med langrenn, sier unggutten.

LES OGSÅ: Er drømmen å møte Petter Northug i «baris»? Han kan ha passert deg i Grefsenveien…

Med Northug som lærer

Fra 2. til 4. oktober vil ni utvalgte deltakere få innsikt i det grunnleggende innen trening, kosthold, mental styrke, forberedelse før konkurranser, søvn, mediebehandling, samt hvordan en jobber med ulike sponsorer, opplyser Red Bull, som er en av Petter Northugs personlige sponsorer.

Det er Petter Northug som styrer det meste av kursingen av de unge talentene, i tillegg får han assistanse fra andre eksperter innenfor de ulike feltene.

LES OGSÅ: Nå er Eirik Brandsdal den mestvinnende skiløperen fra Kjelsås

Skikongen Petter Northug. Foto: DMITRY VALBERG (CREATIV COMMONS)

Målet er at alle deltakerne skal dra fra campen med de viktigste kunnskapene for en fremtidig karriere. Deltakerne får rett og slett et par dager der de opplever og lærer mer om hvordan det er å være en profesjonell langrennsløper, med verdens kanskje beste langrennsløper som lærer og mentor.

LES OGSÅ: Ski- og fotballklubben Lyn er den store taperen: Mister 1,6 millioner kroner

Ikke ulik Petter

Simen selv er kanskje ikke så ulig skikongen Petter Northug, når det gjelder opplading til konkurranser.

– Jeg har et ritual som går ut på å snakke minst mulig med folk før rennet og bare fokusere på meg selv, sier 18-åringen, som mener han allerede er god til å koble av når det trengs.

– Jeg legger meg tidlig, spiser godt og trener rått, sier han. Og avslører et annet triks han har tillagt seg:

– Jeg har ikke såler i skiskoene for å få en bedre feeling av underlaget, og går også med en veldig tettsittende renndress.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...