Nordre Aker Budstikke

Siri skal være ballettdommer

Siri Aarset Johansen midt i mange håpefulle og sikkert ivrige ballettdansere ved DNBS, nå reiser snart Siri til Kiev for å sitte i ballettjuryen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE/DNBS

I en internasjonal ballettkonkurranse i Kiev, og da er det jo greit å kunne snakke russisk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.03.2018 kl 12:59

OSLO: Flere elever ved Den Norske Ballettskole, eller DNBS, skal også delta i den internasjonale ballettkonkurransen i Kiev, Grand Prix Kiev, og de drar allerede på søndag.

Med på turen er Siri Aarset Johansen, hun skal være en av dommerne i ballettjuryen.

– Tre av våre elever skal være med i den internasjonale ballettkonkurransen i Kiev, og det er moro for oss at en i ledelsen ved DNBS blir invitert med til å sitte i den internasjonale juryen, forteller Siri ved DNBS.

Startet på Grefsen

Det begynner å bli mange år siden søstrene fra Grefsen startet opp ballettskolen i barndomshjemmet i Grefsenlia. Nå er rundt 600 danse-, teater- og sangglade fra to - treårsalderen og opp til 18 år, er engasjert gjennom DNBS. I mange forskjellige dansekurs i forskjellige lokaler rundt omkring i Nordre Aker, på blant annet på Grefsen, Kjelsås, Korsvoll, Disen, Berg og Ullevål. Klassisk ballett, men også moderne ballett, breakdance, funkjazz og ikke minst musikal, teater og sang.

Skolen har nå flyttet til større lokaler ved Carl Berner.


– Vi har jo hørt i alle år at det er umulig å drive en privat ballettskole i Norge med den utpregede elitetreningen som vi også bedriver. Men det funker å være i ballettbransjen, og vi gjør ting litt annerledes, sa søster Irene Aarset Jansson, da lokalavisa besøkte skolen i høst i fjor.

Irene Aarset Jansson, daglig leder ved DNBS. Foto: DNBS

– En ære

Det er andre året på rad, hvor Siri blir invitert til å sitte i juryen i denne konkurransen i Kiev.

– Jeg stepper inn for Vadim Pisarev, han reiser verden rundt og har anbefalt meg i juryen. Det er faktisk en ære å få tre inn for selveste Vadim Pisarev.

Siri fortsetter:


– Det er litt andre kriterier for å bedømme egne elever, så selv om det er med elever fra DNBS, så skal det gå greit å bedømme likevel, sier hun.

Videre forteller hun at juryen består av 13 kandidater.

– Så det blir en god bedømming av velkvalifiserte koreografer, ballettmestre og pedagoger. I fjor var det 13 personer i juryen. Det er veldig spennende å få være en del av juryen, samtidig er det naturligvis veldig krevende. Det er utrolig viktig å være oppmerksom hele tiden.

Russisk

Siri har også tidligere sittet i juryen i en internasjonal ballettkonkurranse på Krim, Artek. Og beskrives av søsteren Irene som veldig kunstnerisk og svært skolert. Og så snakker jo Siri russisk, og det passer jo bra i Kiev.

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...