Nordre Aker Budstikke

Skeid lot seg ikke stoppe av litt samba

Hvor var du da Skeid slo Brasil?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2017 kl 22:48

Skeid – Casa da Noruega 0-0 (4-1 etter straffekonk). Kvartfinale A-sluttspillet Norway Cup, G18/19

EKEBERG: Skeids juniorlag møtte et fysisk sterkt brasiliansk lag i kvartfinalen på Ekebergsletta fredag ettermiddag. I store deler av kampen var det spill mot ett mål.

– Det var vondt! oppsummerer trener Ola Sydow Rasmussen.

Han leder et juniorlag med spillere som ikke er gamle nok til å huske den store norske fotballbragden i Marseille under Fotball-VM i 1998, da Drillos slo Brasil sankthansaften. Denne fredagen skapte de sitt eget brasileventyr.

Trener Ola Sydow Rasmussen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Bedre og sterkere motstand

– Vi møtte et lag som var mye bedre enn oss. De håndterte gresset mye bedre enn oss. Men vi slåss og vi kriger, og de får ikke helt de store sjansene, fortsetter Rasmussen.

Det var riktignok mer fysisk styrke enn brasiliansk samba laget Casa da Noruega vartet opp med.

– Vi var alle sjokkert over hvor gode de var. De er et lag med nesten bare 98-gutter og et par overårige tror jeg. Her stiller vi med i stor grad 2000 og 99, og et par 98. Vi møter jo menn, så vi gjør så godt vi kan og håper på det beste, sier Skeid-treneren.

Noen dansetrinn her og der, men for det meste var det fullt trøkk fra begge lag. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Han mener mostanderen også hadde fordel av underlaget.

– Det var uvant gress, som vi nesten aldri spiller på. Ballen satt limt til føttene deres, mens den spratt vekk fra oss, så vi fikk ikke trua dem så mye. Men fotball handler om å vinne. Vi tar det hjem med knappest mulig margin.

Det sto 0-0 etter full tid, og da ekstraomgangene var spilt sto nervene i høyspenn før straffekonkurransen. Og da var det Skeids juniorer som hadde best kontroll.

– Jeg er veldig fornøyd med moralen vi viser. Vi spiller som et lag, og jobber som et lag, sier Rasmussen.

Det ble mye løping på sletta, både for dem fra Brasil, og dem fra Nordre Åsen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Spille til vi ramler

– Hvordan er det for spillerne når kampen går så langt som den gjør i dag?

– Da er det bare å pushe dem til å fortsette. Vi må bare gjøre jobben. Vi skal spille til vi ramler, til vi ikke har bein igjen. Vi skal jobbe for hverandre, ta løp for hverandre, og det syns jeg vi gjør i dag.

Nå venter Oppsal i semifinalen. Den spilles allerede fredag kveld klokken 18.15 på Ekeberg.

– Hvordan lader dere opp?


– Forhåpentligvis skal de ikke spise kebab og vandre rundt på sletta, men dra hjem, spise litt, sove og putte beina høyt. Det er mange med tomme tanker nå, men det er det sansynligvis også hos motstanderen. Sånn er det med cup.

Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Hvor langt kan det gå?

– Jeg skal ikke ta klisjen med at vi tar én kamp av gangen, men vi har ingenting å tape. For mange av gutta er dette siste gang de får være med i Norway Cup. Noen av dem har vært i finale før, og vil dit igjen. Bare at nå skal de vinne, avslutter Rasmussen.

OPPDATERT: Allerede fredag kveld møtte Skeids juniorgutter Oppsal i semifinalen, men gutta fra Nordre Åsen tapte 0-1 mot Oppsal.

SE STOR BILDESERIE ØVERST PÅ SIDEN!

NB! Skeids Gutter 14 ledet 1-0 ,men tapte til slutt 2-1 for Kragerø i kvartfinalen i A-sluttspillet litt tidligere fredag.

LES OGSÅ: Sagene IF sterke mot USA: – Vi spiller bra fotball, men så er det den berømte stang ut

Les mer fra Norway Cup her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...