Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Skeid måtte krige for å kapre andreplassen

Etter 73. minutter scoret Johnny Buduson, og sikret Skeid andreplass på tabellen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det tok Tom Nordlies menn 20 minutter før de var i nærheten av å utfordre tabelltoer Finnsnes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.09.2016 kl 21:20

NORDRE ÅSEN: Det var et møte helt i toppen av 2. divisjons avdling 1. Finnsnes kom med 42 poeng i lomma, og var innehaver av andreplass på tabellen, bak Tromsdalen, da de entret Skeids hjemmebane på Nordre Åsen i 21 grader og lav høstsol søndag ettermiddag.

Tom Norlie måtte ut og brøle allerede etter to minutter. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

De grønnkledde var lite villige til å gi fra seg plasseringen til Skeid, som før kampen lå to poeng bak dem. Det ga gjestene tydelig uttrykk for allerede fra start.

– Det var krig. De var gjennombruddshissige og spilte langt. De første 20 minuttene ble vi nærmest voldtatt, sier Tom Nordlie, og rister på hodet:

– Jeg pleier å sitte i ro den første halvtimen, men nå måtte jeg opp og brøle etter to minutter.

Var forberedt

Finnsnes la hjemmelaget under et voldsomt press, og Skeid-keeper Idar Nordby Lysgård måtte ut og redde flere ganger i løpet av kampens første fem minutter.

Idar Nordby Lysgård sørget for at Skeid-målet holdt seg rent, og feiret med David Tavakoli etter kamp. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men at Finnsnes skulle spille hardt og med en så voldsom kraft fra start kom ikke som noen overraskelse på Skeid.

– Vi visste at de kom til å spille sånn, vi visste lagoppsetninga deres, og var forberedt på at de kom til å åpne hardt, sier Nordlie. Men det hjalpt tydeligvis lite.

Først etter ti minutter sendte Skeid en kule i retning Finnsnes-målet, riktignok langt over. Men så endret spillet seg.

– Fra 20 minutter og ut er vi det klart beste laget, sier Nordlie.

– Hva skjedde?

– De orka ikke å holde oppe trøkket så lenge. Dessuten tar vi oss sammen og spiller klokere.

Press til pause

Den rotete åpningen til tross, da Skeid først samlet seg klarte de å øve press på Finnsnes.

Det ble en nervekamp som resulterte i to gule kort til Finnsnes for mer eller mindre å løpe ned Skeid-spillere, og et noe uforklarig gult til Skeid, før lagene gikk til pause på 0-0.

Andreomgang startet der den første sluttet, hvor hardt møtte hardt, men hvor ballen bare unntaksvis kom farlig nær nettmaskene.

Dagens Skeid-helt het Johnny Buduson. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Så, etter 73. minutter var det Johnny Buduson som fikk hull på byllen og gjorde kampens eneste scoring. Jubelen kunne slippes løs i Skeid-leiren.

Dermed økte temperaturen ytterligere det siste kvarteret, men det ble med forsøkene. Skeid kunne gå av banen med 1-0-seier og tre poeng, og er totalt ett poeng rikere enn Finnsnes. Dermed hører andreplassen på tabellen hjemme på Nordre Åsen.

LES OGSÅ: Unik, grønn eiendom til salgs. Men én ting kunne ha mangedoblet prisen

Tidenes sjokk

Skeid har nå vunnet sine fem siste kamper og har 43 poeng.

– Hvor langt kan dette gå?

– Ingenting er umulig, sier Nordlie etter kampen. Det er seks kamper igjen av sesongen, og åtte poeng opp til Tromsdalen.

– Det hadde vært tidenes sjokk! flirer Skeid-treneren, men vedgår at det likevel er nesten umulig å gå helt til topps.

– Med mindre Tromsdalen kælver, da.

Tromsdalen sablet ned Oppsal 6-1 litt tidligere på søndag. Samtidig er det bare fire kamper siden Skeid slo tabelltoppen 0-2 på deres egen hjemmebane.

Spillerne jublet med Skeidoksene etter kamp. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Kjelsås på lørdag

Lørdag er det duket for nabooppgjør når Skeid tar turen opp til Grefsen stadion. Men der Skeid jubler over topplassering, ligger Kjelsås i øyeblikket på nedrykksplass.

– Det viser litt hvor tøff denne avdelingen er, sier Nordlie og viser til at Kjelsås har levert flere gode resultater. Han vil derfor ikke gå med på at neste helgs oppgjør er avgjort på forhånd.

Superinnbytter Morten Berre kom på banen i slutten av kampen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Viktig Kjelsås-seier

Kjelsås sikret lørdag en viktig seier borte mot Follo.

«A-laget vant 1-0 mot Follo i dag. Magnus Aasarød scoret vårt mål, etter nydelig forarbeid av Runar Brenden. Vi vant fullt fortjent, og tok tre viktige poeng med oss hjem til Oslos tak» rapporterte klubben etter kampen.

– Vi gjør en voksen, klok og disiplinert kamp. Vi var godt forberedt på det som møtte oss, og jeg synes vi fikk kampen inn i et fint spor. Erger oss litt over at vi ikke setter flere av sjansene, men føler at vi beholder den defensive kontrollen helt inn. En veldig fin prestasjon, av et sterk kollektiv, sier hovedtrener Eivind Kampen til klubbens nettsider.

Han har tidligere fortalt hvordan klubben skal jobbe knallhardt for å berge plassen i 2. divisjon.

Kjelsås klatret med lørdagens trepoenger opp på en midlertidig 7. plass på tabellen, med 28 poeng. Dessverre ble de forbigått på tabellen da Alta slo Mo IL søndag.

Det blir viktig for Kjelsås og komme seg over 7. plass. Alle lagene fra 8. til 14. plass rykker nemlig ned i 3. divisjon etter sesongen, på grunn av omleggingen i seriesystemet.

Neste lørdag er det imidlertid duket for et spennende lokaloppgjør når Kjelsås tar imot et Skeid i medvind på Grefsen stadion.

Lyn sikret

Også i 3. divisjon ble det spilt en viktig kamp i helgen. Lyn vant 5-2 over Rilindja på Kringsjå lørdag. Dermed er plassen i 3. divisjon også i 2017 sikret – seks runder før slutt.

– Supporterne har nok tatt det litt for gitt, og jeg vet ikke hvor mye spillerne har tenkt på det, men for meg og Tresor har dette vært et viktig mål. Man må ta poengene som trengs, og nå er vi sikret spill i 3. divisjon neste år. Da blir neste mål å vinne avdelingen! sier trener Mikal Aaserud til klubbens nettsider.

Lyn leder 3. disvisjon avdeling 2 overlegent med 51 poeng. 13 poeng foran Skjetten på andreplass. Korsvoll ligger på 30. plass i avdelingen med sine 30 poeng.

LES OGSÅ: Søndag kunne Lyn-damene overta serietoppen hjemme mot Grand Bodø. Slik gikk det

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...