Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Slik ser det ut i Marka nå

Slik så det ut på Ringkollen onsdag morgen. Foto: Løypebas Rolf Storbråten, Skiforeningen

Med det varslede snøværet i helgen, og påfølgende kuldegrader, er alt klart for snøproduksjon og løypepreparering flere steder. I høyden i Marka har det allerede kommet snø, og Skiforeningens løypebaser er klare. Også i Grefsenkollen og Linderudkollen venter man på kulda.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.11.2016 kl 14:56

MARKA: – I de høyereliggende strøkene i Marka er det kommet en del snø, og vi håper å kunne tilby skiløyper så snart som mulig, sier løypesjef Hege Blichfeldt Sheriff i Skiforeningen.

På Ringkollen er løypebas Rolf Storbråten i gang med trommel for å pakke snøen. Det er viktig for å få en god såle.

– Det er nok ikke skiføre riktig ennå, men vi håper å kunne tilby det så fort som mulig. Vi vil gjerne ha enda flere minusgrader slik at frosten setter seg i bakken, sier løypesjef Sheriff i Skiforeningen.

Ringkollen ligger på cirka 600 meters høyde, i Krokskogen i Ringerike kommune.

LES OGSÅ: Starter skibuss fra Oslo til Sjusjøen

Løypebasene klare

Tidligere onsdag kunne Nordre Aker Budstikke fortelle at meteorologene venter 25-30 centimeter snø i løpet av helgen.

Slik så det ut på Ringkollen onsdag morgen. Foto: Løypebas Rolf Storbråten, Skiforeningen

– Ja, med 25-30 centimeter snø i Marka, blir det skiføre endel steder. Dessuten blir det bra med kuldegrader ut neste uke, slik at snøen holder seg, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen ved Metorologisk institutt. Han varsler også at det kan bli trafikkaos under morgenrushet fredag.

– Løypebasene våre er godt forberedt og klare til å preparere løyper så fort det er nok snø til det. Værmeldingen lover kuldegrader de nærmeste dagene og snø inn mot helgen. Dette er gode nyheter for oss, sier Sheriff i Skiforeningen.

Snøproduksjon på Oppegård

Skiforeningen er i gang med snøproduksjon på Greverud i Oppegård. Der er det allerede produsert en god mengde snø, og vi regner med å produsere enda mer nattestid fremover, så fremt været er med oss.

– Er vi heldige, vil vi kunne ha en liten rundløype klar i løpet av tre-fire dager, sier Sheriff.

Grefsenkollen og Linderudkollen

Slik så det ut da snøkanonene gikk for fullt i Linderudkollen i januar i år. I helgen starter løypekjøring både her og i Grefsenkollen. Foto: KJELSÅS IL (ARKIVFOTO)

Oslo Skisenter i Grefsenkollen varsler at også de er klare for vinteren.

«Vinteren nærmer seg på Grefsenkollen. Kanonene er klare og nesten alt vedlikehold er unnagjort. Det er meldt noe snøvær i helgen og kaldt i kommende uke. Vi satser på å komme igang med snøproduksjon da» skriver de på sine Facebook-sider.

Fra Kjelsås IL får Nordre Aker Budstikke opplyst at idrettslaget vil kjøre med liten løypemaskin søndag i langrennsanlegget på Linderudkollen, dersom det kommer nok snø. Holder kulden seg vil produksjon av snø starte mandag.

Idrettslaget vil komme tilbake med info om når de første løypene vil åpne. Området for produksjon vil bli steng for allmenheten så lenge kanonene går.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...