Nordre Aker Budstikke

Slik spisser Warholm formen i trenerens hage

Karsten Warholm står på podiet etter 400m hekk menn under Bislett Games 2021. Foto: Annika Byrde/NTB

Karsten Warholm (25) innrømmer at han har vært utålmodig det siste året, men sier at han reiser til Tokyo bedre forberedt enn på samme tid i fjor.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO/NYDALEN: Under en pressekonferanse i regi av hovedsponsor Puma mandag, uttalte den nybakte verdensrekordholderen at han reiser til Tokyo med en veldig god følelse. Warholm satte nylig verdensrekord på 400 meter hekk, hvor han løp inn til vinnertiden 46,70.

– Dette er noe vi har ventet lenge på. Vi forberedte oss på OL i fjor, og vi har nå ventet ett år. Men det positivet er at vi har fått lagt ned mye arbeid. Jeg er bedre enn noensinne, og det er bra sted å være før vi reiser.

Jacuzzi

Karsten Warholm og treneren Leif Olav Alnes reiser til Tokyo allerede førstkommende lørdag. Fokuset er først og fremst på å akklimatisere seg til det varme og fuktige klimaet som venter i Japan. Warholm avslørte at han har gått litt utradisjonelle veier for å forberede seg til den ekstreme varmen som venter.

– Under pandemien installerte vi en jacuzzi i hagen til Leif. Den har vi brukt 3–4 timer i uka, opplyste Warholm.

Han har i tillegg benyttet seg av klimarommet på toppidrettssenteret, hvor man har mulighet til å simulere det faktiske klimaet som venter.


– Vi skal fortsette å bruke klimarommet også denne uken før vi reiser på lørdag, sa verdensrekordholderen.

Der vi ønsker å være

Warholm benyttet også muligheten til å kommentere den nyervervede 1.-plassen på verdensrankingen i friidrett, og han ønsket å gi en «shout out» til tidligere ener Armand Duplantis. Den svenske stavhopperen deltok også på pressekonferansen.

– Vi ønsker å være på toppen, selv om det er ensomt så er det fantastisk. Men jeg må gi en liten hilsen til «Mondo». Han har hatt plasseringen en stund, så det er veldig hyggelig av ham å dele den litt med meg, sa Warholm.

– Hovedfokuset er å være nummer én i min egen gren, men dette er en fin, ekstra motivasjon. Jeg kommer til å jakte Karsten på øverste trinn, sa Duplantis på spørsmål om han ønsker å ta tilbake tronen.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...