Nordre Aker Budstikke

Ullevålspillere til VM:

Som bestefar sin...

Timian Strømdahl Fossli og bestefar Johnny Strømdahl liker seg godt på isen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Timian Strømdahl Fossli (16) er sammen med fem andre spillere fra Ullevål Bandy tatt ut til VM i Russland. Som bestefaren til Timian også ble, til dengangen Sovjetunionen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.01.2016 kl 10:15

ULLEVÅL: Helt tilbake til 1970.

– Men jeg fikk ikke fri fra jobben, og måtte si fra meg plassen. Det var lettere da jeg begynte å jobbe i Oslo kommune, for der fikk man fri hvis man skulle representere landet, forteller Johnny Strømdahl (68).

Han fortsetter:

– Jeg deltok også i andre VM, blant annet i Sverige i 79, og jeg ble også tatt ut til VM i Russland i 80. Men da ble det boikott av mesterskapet, på grunn av Sovjets innblanding i Afghanistan.

LES OGSÅ: Den nye idrettsungdomsskolen kommer hit


Strømdahl, tidligere bandyspiller for Sagene og Skeid, dengangen sistnevnte både hadde bandylag og hockeylag.

– Det var flere av oss som spilte begge deler. Det var jo stort å også spille hockey med landslagsspillere som Frank Olafsen og Terje Nyhaug i Skeid.

Strømdahl legger til.

– Bandy var virkelig en stor idrett for noen tiår-siden, som fikk store avisoppslag. Får håpe vi kommer dit igjen.

Han viser frem utklipp fra dengangen, store reportasjer om bandy i Norge. Til og med en egen bandyartikkel om hvilke brødre som spilte bandy i Norge (!).


SE FLERE BILDER HER

– Arvelig belastet

Isen er blank og innbydende på Bergbanen mandag kveld. Banesjef Finn Eriksson er snart ferdig med vanning, og bestefar og barnebarn kan gli ut på isen. Førstnevnte i Skeiddrakta, den yngste i landslagsdrakta.

– Timian er nok arvelig belastet med bandy, faren hans var også bandyspiller. Timian var ikke gamle karen før han fikk skøyter på bena. Så klart veldig gøy for meg at han satser på bandy og gjør det så bra. Mange gode på gutte- og juniorlaget til Ullevål Bandy, de spiller klokt og er gode skøyteløpere, sier en stolt bestefar og supporter.

– Godt kull

Norges og Ullevål 99-spillere: (Bak fra venstre) Theo Houck (hjemmeværende reserve) Fredrik Bakken, Timian Strømdahl Fossli, Jesper Gadderud, Håkon Løwig Jarlsby, Erik Audun Sørensen og Petter Sundby Indrevoll (hjemmeværende reserve). (Foran) Ullevåls og Finlands Jesper Bergersen. Foto: ULLEVÅL IL/ULLEVÅL BANDY

Trond Audun Sørensen i klubben forteller at landslagsgruppa til U-17 VM, reiser til
Arkhangelsk allerede onsdag. I tillegg til de seks spillerne som er tatt ut, er også to ullevålspillere hjemmeværende reserver. Av de seks spillerne, skal en ullevålspiller, som har både finsk og norsk statsborgerskap, representere Finland i samme VM.


– Ullevål Bandy - Ullevål Idrettslag - har virkelig fått fram et godt kull i 99 generasjonen. Denne gjengen har trent godt i mange år. De har bandy som hovedidrett og denne sesongen startet 1 april med barmarkstrening. Utallige timers trening over flere år bærer nå frukter og U17 VM har vært et stort mål for spillerne, forteller Sørensen.

VM starter fredag 29. januar og avslutter søndag 31. januar.

– Norge møter Russland i åpningskampen på Trud Stadion med kapasitet på ikke færre enn 10.000 tilskuere. De andre lagene Norge møter er Finland, Sverige og Kazakhstan.

Det blir ifølge klubben tøff motstand, men ullevålsgutta har i hvert fall forberedt seg godt.

SE FLERE BILDER HER

OL

Bandy skal også vises fra som en del av kulturprogrammet under Ungdoms OL i februar. Norge U17 møter Sverige U17 til dyst lørdag 13 februar kl. 1400 på Gjøvik Stadion.

– Sist bandy var en oppvisningsidrett var under OL i 1952 i Oslo. Ullevåls unge lovende bandyspillere har dermed noen spennende uker foran seg og blir historiske med å spille med Norges flagg og de olympiske ringer på brystet, ifølge Sørensen.

LES OGSÅ: Han har spilt fotball både i Lyn og i Kjelsås, fredag gikk han videre i Idol

Han fortsetter:

– Kampen mot Sverige er et viktig steg mot at bandy blir fullverdig OL deltager. Kanskje noen av Ullevåls gutter spiller for Norges A-landslag i Beijing OL i 2022?

Det håper også Timian på.

– Det hadde vært utrolig kult, det er noe å satse fremover mot. Det er veldig bra miljø i klubben her - i tillegg lettvint å stikke over på trening fra Blindern videregående. Bandy er en utrolig fin idrett, det er bra flyt i spillet, ifølge 99-spilleren.

Med til Russland

Og han flyter bra ennå, bestefaren til Timian.

– Jeg tror jammen jeg skal begynne å gå litt mer fremover, det er jo veldig moro, sier eldste Strømdahl.

Men det må vente litt. For selvsagt reiser den spesielt interesserte bandybestefaren også til Russland om kort tid, dog som supporter.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...