Nordre Aker Budstikke

Stor ståhei og Oslos gamle storhet tilbake i fotballtoppen

Lyns unge kaptein, Joanna Bækkelund, med i det gode selskap i Toppserien for kvinnefotball i Norge. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Stor kick off på Ullevål for kvinnefotballen i Norge, og der er Lyn på plass. – Hele spillergruppa er skikkelig gira på å komme igang, og vise hva vi har å by på, sier kaptein Joanna Bækkelund.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.03.2018 kl 09:02

ULLEVÅL: Hege Jørgensen, leder for serieforeningen for kvinnefotball, var nok ikke alene om å bli positivt overrasket over det store oppmøtet på Ullevål, også med mye presse, på kick off for Toppserien, som er øverste nivå for kvinnefotball i Norge.

– Dette er helt fantastisk, og det blir en utrolig spennende sesong, ønsket hun velkommen i NFFs lokaler på Ullevaal stadion, onsdag.

Solveig Gulbrandsen fra Kolbotn var også på plass, og mimret tilbake til da det kun var de kvinnelige spillerne selv som møtte opp på kick off. Så interessen og utviklingen kan se ut til å gå i riktig retning for kvinnefotball i Norge.

Kapteinene fra alle lagene i årets Toppserie. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lyn - Røa

Allerede lørdag er det avspark. Selv om det ble mest prat om VIF-LSK, så er det faktisk et rent Osloderby til lørdag: Røa møter Lyn klokken 15.00.


Førstnevnte har vært i Toppserien i flere år. Lyn rykket opp etter fjorårets sesong, og skal nå spille i Toppserien for første gang. Konferansieren rakk faktisk å få med en setning om at Oslos gamle fotballstorhet igjen er tilbake i toppen. Og at det er damene som har greid det.

– På tide!

Lyns unge kaptein, Joanna Bækkelund (17), forteller at hun også ble litt overrasket på kick off.

– Det var jo et veldig stort engasjement rundt det hele, og mye mer enn jeg hadde forventet. Men nå begynner det jo å ligne litt på sånn herrefotballen har det. Og det er absolutt på tide. Vi trener minst like mye som gutta, og er minst like dedikerte og engasjerte i idretten vår, understreker Joanna.

Obos går tungt inn på sponsorsiden i Toppserien. Her konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Også er det veldig kult av OBOS som bidrar med masse sponsorpenger til kvinnefotballen i Norge. De tråkker opp veien og viser andre at de tør å satse på oss, det er respekt. Nå kommer det nok flere etter.


I tillegg til OBOS, var også Norsk Tipping og Coop på plass som sponsorer til Toppserien på kick off-et onsdag.

Gode forberedelser

Og snart er det lørdag, og kamp mot Røa.

– Vi har forberedt oss godt, trent mye, trent bra og jevnt. Vi har også fått tilspissa og tilrettelagt treningsopplegg som passer den enkelte, også med tanke på riktig belastning. Nå er hele spillergruppa skikkelig gira på å komme igang, og vise hva vi har å by på, sier kapteinen og midtstopperen, og legger til at de har det veldig hyggelig i den unge spillerstallen til Lyn.

– Vi koser oss på trening, tuller litt og har en god garderobekultur. Men det er høyt ambisjonsnivå blant oss også, og det er med på å pushe en god treningskultur, sier Joanna.

I likhet med flere av de andre unge spillerne på laget, er også hun fast inventar på aldersbestemte landslag.


Til lørdag skal de måle krefter, midtstopper Joanna Bækkelund og Lyn, mot Røa og keeper Kirvil Schau Odden. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Godt å komme igang

Det blir mye moro fremover, og ikke minst på lørdag.

– Jeg gleder meg kjempemasse. Det skal bli så godt å komme igang. Det føles som en evighet siden forrige seriekamp. Og uansett logistikk på papiret, vi starter med likt utgangspunkt. Første kamp for begge etter en preseason. Jeg tror på en jevn og tøff kamp. Og så håper vi jo selvfølgelig at flest mulig kommer til Røa på lørdag, for å heie oss frem. Også Bastionen, som vi nå håper også vil se på oss jentene. Det er vi som er i Toppserien!

– Fortjener det

Trener Glenn Kleven er også glad for det store engasjementet på kick off'et.

– Jeg setter stor pris på at det vises så stort engasjement for kvinnefotballen, det fortjener jentene. Dette løftet kan gjøre at vi i kvinnefotballen kan jobbe enda mer og bedre med det vi holder på med. For det er fortsatt en stor jobb å gjøre, understreker Kleven.


Han mener at Lyn nå har fått et godt grunnlag gjennom oppkjøringsperioden.

– Men som ellers i livet, har man jo ingen garanti for noe som helst, og jeg som de andre er selvfølgelig veldig spent på første kamp og sesongen videre. Og den spenninga er jo en del av sjarmen med fotballen. Nå får vi lov å teste oss mot de beste, og det er vi veldig stolte av. Og jeg lover at det i hvert fall ikke skal stå på viljen!

Trener Glenn Kleven. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi har kvalitetene inne

Kleven fortsetter om lørdagen, og bortekamp mot Røa:

– Vi kommer til å angripe den kampen på en måte som vi har trua på, for vi har kvalitetene inne. Det blir ikke som i 1. divisjon, at vi kan rundspille enkelte lag. Nå blir det tøff mostand i alle kampene.

Da er det kanskje greit å også ha fått nye spillere, alle med Toppserie-erfaring. Oda Bogstad, keeper fra Klepp, Mimmi Løwenius fra LSK, Vilde Hasund fra Røa, og Louise Normann fra Medkila.

– Alle disse er kvalitetsspillere på det nivået vi nå skal spille på, og solide forsterkninger for oss. Vi har jo et begrenset budsjett og vi har vært smarte på hvilke spillere vi har valgt å investere i, avslutter Kleven.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...