Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Braker løs i løypa til helgen:

Sultne på renn

Lørdag braker det løs i løypene - fart og moro i Kretsmesterskap Sprint. Her fra tidligere moro. Foto: Lyn Ski

– Vi har et enormt trøkk i påmeldingene. Mange har ikke fått gått et eneste renn ennå denne sesongen, og det er rekordpåmelding, ifølge Annik Bjørndal i Lyn Ski, i forkant av helgens KM Skagen Oslo Sprint.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.01.2016 kl 19:27

KRINGSJÅ: Lørdag 9. januar arrangerer Lyn Ski KM SKAGEN Oslo Sprint, kretsmesterskap, i Snøparken ved Sogn.

– Vi har enorm trøkk i påmeldingene, med ca 800 til start. Det er rekordpåmelding. I fjor hadde vi 575 ved fristen utløp og fikk flettet inn noen til. I år hadde vi 795 ved fristens utløp og et ras av etteranmeldinger, selv om vi i invitasjonen la ut varsel om begrensninger der, forteller Annik Bjørndal i Lyn Ski og arrangementsgruppa.

Som akkurat tirsdag kveld har sittet i møte etter trening med "den store fantastiske gjengen av dugnadsfolk - det vil si områdeansvarlige. En stor og utrolig engasjert gjeng."

– Sultne på renn

Og sikkert mange som er ganske så gira på å få gå skirenn nå, snømangel har gjort at flere renn har blitt avlyst.

– Folk er åpenbart sultne på renn - og mange har ikke gått et eneste renn enda. Det har selvsagt vært renn, men tradisjonelle Konnerud før jul ble avlyst. Tradisjonelle Gåsburennet 3. juledag ble avlyst - andre fikk noe til. Men, ingen har hatt noe renn enda i en vid omkrets av Oslo, ifølge Bjørndal.

Som forteller at hun og resten av klubben gleder seg veldig.

– Snøkanonene har gått døgnet rundt i alle timer med minusgrader. Nå får vi en flott kort løype rundt i Snøparken, samt tillegget på jordet. Det blir virkelig fint.

Stor takhøyde og mangfold

Arrangør av rennet er som nevn Lyn Ski, en av landets største skiklubber. Bjørndal forteller videre at Lyn-land har strukket seg de senere årene med base i Nordre Aker, men nå også med mange løpere fra Majorstuen, St. Hanshaugen, Ila. Også folk fra Bygdøy og Frognerområdet.

– Takhøyden er himmelhøy og mangfoldet stort, legger Bjørndal til.

Hun forteller videre at hovedtyngden av løpere i år til rennet er yngre klasser. Med veldig få junior og seniorløpere - altså fra 17 år og eldre.

– Det arrangeres samtidig Norges Cup renn i Steinkjer samme helg, for de eldste. Men, klassen for Jenter 16 er full, og så hoper det seg i store tall nedover til yngste klasse med 8 åringer. Gutter 12 år ble fylt opp før fristen, der stiller det 64 gutter. Gutter 11 og 13 ble også fort fullt, oppsummerer Bjørndal.

– Fart og moro

– Sprint er fart og moro, og med gode forhold i et kritthvitt landskap skal dette bli en herlig skifest!

Her kan du gå på ski

Søndag skrev Nordre Aker Budstikke om Kjelsås Langrenn som kjørte opp skøytetrase i det nye skianlegget på Linderudkollen – på villsnø. Og også om scooterkjørte løyper helt fra Kjelsås, forbi Tømte og innover mot Holmtjern, også i regi av Kjelsås Langrenn og Sørbråten IL.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Meld deg på vårt gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...