Nordre Aker Budstikke

Super-helg for langrenn

Denne uken ble det jobbet hardt med å gjøre løypene klare på Linderudkollen. Her er en preppemasking i gang på den nye brua i anlegget. Foto: Jon R. Solsrud

I helgen er det bing og full rulle for skifolket. Kjelsås IL forventer storinnrykk til Linderudkollen der Lillomarka Rundt og Kjelsås-rennet arrangeres. Og IL Koll får gjennomført et tidligere avlyst renn.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.03.2016 kl 15:01

KJELSÅS: Onsdag begynte snøen å falle. Dermed kunne langrennsfolket begynne å dra fram sine bredeste smil igjen.

De første konkurransene

Lørdag er det klart for Kjelsås Langrenns Lillomarka Rundt på 27 kilometer. Der er det fortsatt ledige plasser - her kan du melde deg på.

Søndag er det klart for Kjelsåsrennet. Det har distanser fra 1,6 km til 10 km. Her ventes det et sted mellom 1000 og 1100 deltakere. Begge løpene arrangeres i Linderudkollen.

LES OGSÅ: Snøkanonene i Linderudkollen

Dette blir forøvrig de to første offisielle konkurransene i anlegget. Nå er skibro og svart sløyfe til Solemskogen også såpass ferdig at den kan tas den i bruk.

Det forventes stor utfart til Linderudkollen, og særlig søndag. Ruter på setter opp ekstrabusser på linje 56 fra Nydalen.


Det anbefales ikke å bruke privatbil til Linderudkollen.

Nå blir det renn

I slutten av januar var mange skuffet da det populære Kollmila skirenn, blant annet med trasé nedover Måneskinnsløypa, måtte avlyses på grunn av snømangel. 8.februar var satt opp som reservedato. Men heller ikke da lot det seg gjøre å arrangere rennet.

Men inn mot helgen lavet det ned med snø. Og da blir det renn melder Idrettslaget Koll på sin hjemmeside.

Dermed arrangeres Halvmila lørdag. Siden snøen har lavet ned over "Måneskinnsløypa" lar det seg gjøre.

Klart for VM

Privat-bil kan du heller ikke bruke opp til Holmenkollen i helgen. Det er klart for VM i skiskyting.

Mesterskapet startet allerede torsdag, men er for alvor i gang lørdag.

Våre kolleger i Akersposten har god kontroll på alt praktisk rundt VM:


– Vi anbefaler publikum å reise tidlig til stadion som åpner tre timer før arrangementet. Det er satt opp ekstra kapasitet på Linje 1, med to ekspressavganger i kvarteret fra Majorstuen stasjon, i tillegg til den ordinære avgangen. Første ekstraavgang med T-banen er framme på Holmenkollen ca. 15 min før dørene åpnes, sier kommunikasjonsrådgiver i Ruter, Øystein Dahl Johansen til akersposten.no.

– Påskeføre!

I videoen til denne saken kan du se føremelding fra løypebas Roar Grønvold i Bymiljøetaten. Han har torsdag kjørt løyper i Nordmarka, og forteller om 20 centimeter snø ved Skjennumgen.

– Det er helt silkeføre. Påske! Null grader, pluss, minus, og kjempeforhold, sier Grønvold, som likevel melder om noe utfordrende smøreforhold, på grunn av tørr, men litt fuktig, snø.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...