Nordre Aker Budstikke

Takk, Skeid, for en fantastisk flott fotballfest!

Skeids målscorer Johannes Andres Nunez Godoy. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Rutinerte Vålerenga sikret videre cupspill, men Skeid skal ha all ære for en veldig god kamp og stor innsats. Andre omgang sett under ett var også 2. divisjonslaget det beste på Nordre Åsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.05.2018 kl 22:01

NORDRE ÅSEN: Alt lå til rette for en stor cupfest på Nordre Åsen, onsdag kveld. 2. divisjonslaget Skeid tok imot eliteserielaget Vålerenga i cupens tredje runde. Skeid som uka før sendte eliteserielaget Sandefjord på hodet ut av NM, og Vålerenga som kom seg videre etter å ha klart å vinne over 2. divisjonslaget Grorud, med kun ett mål.

Skeid har tidligere også sendt Vålerenga ut av cupen, i 2003.

– Den mest minneverdige kampen mellom Skeid og VIF i nyere tid ble spilt i 2003. I kvartfinalen knuste Skeid hjemmelaget Vålerenga 3-1 på Ullevaal stadion. Espen Grina, Tom Erik Breive og Daniel Braaten scoret Skeids mål i kampen. Det året ble det til slutt stopp i semifinalen for Skeid, med 2-1-tap for Rosenborg på Lerkendal, mimret klubben selv, i forkant av cupfesten onsdag.

God stemning blant Skeidoksene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

3000 på Nordre Åsen

Et smekkfullt Nordre Åsen, med plass til rundt 3000. Allerede tirsdag var halvparten av billettene solgt.


Kampfakta

Skeid - Vålerenga 1-2 (0-1)

  • Arena: Skeidbanen, Nordre Åsen
  • Tilskuere: Ca. 3000
  • Målscorere: Bård Finne (38) Vålerenga, Felipe Carvalho (51) Vålerenga, Johannes Andres Nunez Godoy (65) Skeid.
  • Gule kort: Skeid, Mesüt Can (62) Skeid, Sam Adekugbe (72) Vålerenga, Abdi Ibrahim (91) Vålerenga.

Jevn start

Skeidoksene høres også godt, og fløyta går.

De første minuttene er jevnspilte, og det er ikke lett for eliteserielaget å trenge gjennom Skeid-forsvaret. VIF har mye ball, men det går litt sakte.

Skeid kommer til flere sjanser. I det 9. minutt raider Stian Pettersen på kant mot Vålerengamålet, sender pasning mot Ahmad, men Vålerengas Nation stopper angrepet.

Stian Pettersen. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP


Pettersen er på flere løp, får også sendt avgårde et ok skudd i 20. minutt, men rett i klypene til VIF-keeper Robert Marcus Sandberg.

Skeids Sulayman Bojang utfordrer også på kant, og det går så fort at Vålerenga-forsvaret har store problemer med å holde følge.

Vålerenga kommer også til sjanser, men det er aggressive Skeid-spillere i forsvaret, og de gjør det ikke lett for eliteserielaget.

Scoring like før pause

En fysisk kamp, med mange gode og tøffe dueller. Det er ikke lett å se at det ene laget er i 2. divisjon, Skeid er godt organisert mot eliteserielaget, og de jobber bra.


Så smeller det i tverrliggeren, i 34. minutt. Etter at Vålerengas Amin Mimoun Nouri kommer på høyre kant, like før ledelse til gjestene der.

Skeids Henning Tønsberg Andresen fyrer også av i 35. minutt, et bra skudd, men VIF-keeper Sandberg redder ut til corner, som ender i ingenting.

Skeids Henning Andresen ble kåret til banens beste av Skeidoksene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Så får gjestene frispark i 37. minutt, noen meter utenfor 16. Bård Finne skyter over muren og i krysset.

Gjestene leder 1-0.

Skeid henger med

Skeid forsetter presset og det blir flere gode sjanser. Can prøver seg, og Bojang imponerer på høyre kant. Men Vålerengas keeper Marcus Sandberg er trygg i mål.

1-0 står seg til pause. Skeid henger godt med, men Vålerenga har et lite overtak. Skeid kommer til noen gode sjanser men midtforvaret til Vålerenga er solide. Skeid bør muligens bruke kantene enda mer.

I pausen svarer Skeid-kaptein Tom Even Skogsrud følgende til NRK:

– Jeg synes vi får til mange fine kombinasjoner, og det er jevnt i sjanser, så det burde kanskje stått 1-1.

Andre omgang starter med god sjanse til Skeid, Stian Pettersen på nytt raid, legger inn til Mesut Can, men ballen havner hos keeper istedet.

Så får Vålerenga corner, en knallhard corner mot Skeid-målet, sterke Carvalho får foten på ballen og det står 2-0 til gjestene i 51. minutt.

Sjansemessig og spillermessig en jevn kamp, men eliteserielaget er skarpere i avslutningsfasen.

Andre omgang

Innbytter hos Skeid, Johannes Andres Nunez Godoy, kommer til et flott angrep, men innlegget når ikke Pettersen.

I 62. minutt er Can farlig nær Vålerenga-målet, men ender i duell mellom sterke Carvalho. Sistnevnte får frispark, Can får gult kort for protester, og Skeidoksene er sterkt misfornøyd med dommern.

Så tar det helt av i 65. minutt. Samme mann, Johannes Andres Nunez Godoy, får ballen og setter den rolig i lengste hjørnet i Vålerenga-målet, etter at Hassan Mohamed Yusuf sender en vakker stikker til førstnevnte.

Hjemmelaget reduserer til 1-2.

Skeid fortsetter presset, og spiller veldig god fotball mot eliteserielaget.

20 minutter igjen av kampen og Vålerenga ser ut til å legge seg litt bakpå for å sikre seieren.

Fjorårets toppscorer i 2. divisjon, David Tavakoli, settes inn av Tom Nordlie, det siste kvarteret. Flott innlegg fra Godoy i 76. minutt, Tavakoli går for heading, men Vålerenga-keeperen snapper ballen.

David Tavakoli kom inn på banen i andre omgang. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Corner i 83. minutt til Skeid. Skogsrud feier ballen inn mot mål, Sander Flåte får hodet på corneren, men utenfor.

Vålerenga vinner 2-1, men andre omgang sett under ett var det 2. divisjonslaget som var det beste laget på Nordre Åsen.

Henning Tønsberg Andresen ble kåret til Skeids beste spiller av Oksene.

Fryktet dødballer

Trener Tom Nordlie sa til NRK etter kampen at han fryktet dødballer, og det var to dødballer som Skeid tapte på.

I tillegg var Nordlie ikke spesielt imponert over dommeren, som han blant annet mente hadde for mye respekt for Vålerenga som eliteserielag, og at frisparket som ble til 1-0 til gjestene, var et billig frispark. Særlig med tanke på at Skeid like før ikke fikk frispark på lignende situasjon. I tillegg ytret Nordlie at dommeren viste lite motivasjon og løp for lite.

HER KAN DU LESE ALLE KAMPFAKTA FRA FOTBALL.NO

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...