Nordre Aker Budstikke

Tapetserte nesten NM-pallen

Nydalens NM-medaljører; sølv - Silje Ekroll Jahren og Elias Jonsson, gull - Ragne Wiklund, Kornelius Kriszat-Løvfald og Oda Scheele, bronse - Tone Bergerud Lye. Foto: Jon Iver Bakken.

Om det er noe som løperne fra Nydalens Sk behersker bra så er det det nettopp o-teknisk krevende løyper.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2019 kl 19:58

NYDALEN: NM-uka i orientering for junior og senior fortsatte i dag med finaler i mellomdistanseøvelsen med o-teknisk meget krevende løyper på Tjøme. Om det er noe som løperne fra Nydalens Sk behersker bra så er det det nettopp o-teknisk krevende løyper.

Mange medaljer

Klubbtrener Anders Nordberg har lagt særlig vekt på nettopp treninger med o-teknisk høy kvalitet i sine år som trener. Særlig på morgenøktene onsdager serveres det uke etter uke høyverdige og krevende treningsløyper som gradvis utvikler løpernes o-tekniske ferdigheter. Det gav god uttelling i dag. Tre gullmedaljer, to sølv og en bronse fikk mange til å heve på øyenebrynene.

Korsvollgutten Eirik Langedal Breivik, med Nydalens Sk som moderklubb, nå løpende for NTNUI, vant overraskende gullet i herre senior foran den doble verdensmester Olav Lundanes. Foto: Ivar Haugen, NOF

Og når dagens vinner i herreklassen ble Korsvollgutten Eirik Langedal Breivik, som i fjor meldte overgang fra Nydalen til NTNUI pga studier, kan man nesten si at «Team Nordberg» tok fire av seks seire.

Oda Scheele, også bosatt på Korsvoll, tok seg av D17-18. Hun løp trygt og sikkert i det krevende terrenget, og selv om det var tyngre partier klarte hun å holde trykket oppe.


I guttas 17-18 årsklasse ble det et trinn opp, til første plass, for Kornelius Kriszat-Løvfald fra torsdagens sølv på langdistanse øvelsen. Også for han ble det lite tidstap i dag i Tjømeskogene i dag.

Lenge så du ut til klubbkameratene Lars Young Vik og Halvor Thørnqvist Halden også skulle kunne klare medaljer, men småsleiver gjorde at de havnet på 4. og 6. plass.

Seier til Ragne

Et steinkast unna Kornelius på Nordberg bor stortalentet i både orientering og skøyter, Ragne Wiklund. Etter en noe trøblete o-sesong i 2019 tok hun i dag en knusende overlegen seier i eldste juniorklasse. Ikke rart at hun etter løpet var neste euforisk over løpet.

I eldste juniorklasse for gutta hadde Nydalen to som i sine beste stunder kunne hamle opp med årets norske gjennombruddsmann, Kasper Fosser, med VM-sølv senior i bagasjen. Men ingen av de to, Lukas Liland og Elias Jonsson, fikk det til å flyte i dag.

Torsdagens gullvinner Lukas hadde mye småbommer og havnet utenfor topp-10. Elias gikk tidlig på en bom, men klarte å få opp fart og flyt og knep til slutt sølvet.

2. 3. og 4. plass

Nydalens dameløpere var lenge nesten totalt dominerende i seniorklassen. Da det gjenstod to løpere i skogen toppet Silje Ekroll Jahren lista, foran Tone Bergerud Lye og Anne Margrethe Hausken Nordberg. Den ene av de to som var igjen i skogen var torsdagens Kongepokalvinner Andrine Benjaminsen, Lillomarka OL. Hun gjentok torsdagen bedrift og gjorde at Nydalsdamene havnet på 2., 3. og 4. plass.

Med Maren Haverstad Jansson på sjuende og Anna Ulvensøen på 12. plass får UK det krevende å ta ut Nydalens førstelag til NM-stafetten på Skrimfjellet i morgen.

Nydalens seniorherrer var vel de som kan sies å ha løpt under pari på en ellers råsterk Nydalsdag. Jon Aukrust Osmoen kom inn til tredje plass ved målgang, men hans stemplinger viste at post 21 mangle da de ble gransket. Anders Vister løp et jevnt bra løp uten store tidstap og hadde hadde hand luka bort 47 sekunder tidstap hadde bronsepengen vært hans.

NM-stafetten søndag

Etter dagens og torsdagens innsatser må nok Nydalens damer sies å være favoritter på NM-stafetten i morgen, mens gutta- tittelforsvarere fra i fjor – nok kan være fornøyde om de klarer å klatre opp på pallen. Spennende blir det uansett.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...