Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Tåsen-søstrene Ragna og Maia har kvalifisert Norge til OL

Ragna og Maia Agerup fra Tåsen har kvalifisert Norge til OL. Om de faktisk får delta avgjør Olympiatoppen i mai. Foto: PRIVAT/KNS

Etter VM i Argentina lå Norge som første nasjon på reservelisten over OL-kvalifiserte nasjoner i 49er FX, melder Kongelig norsk seilforening i en pressemelding.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ARGENTINA/TÅSEN: Maia og Ragna Agerup (20) fra Tåsen og Kongelig norsk seilforening (KNS) ble beste norske av de to båtene som stilte i VM i Argentina i november, og klarte nesten målet om å kvalifisere Norge til OL. Én liten stang ut i den siste seilasen gjorde at de falt ned på resultatliste og endte opp som første reserve i OL-kampen.

LES OGSÅ: Tåsen-tvillingene leverte før VM

Gladmelding

Hvorvidt Norge fikk en plass ville avhenge av blant annet hvordan båter fra Oceania posisjonerte seg og hevdet seg i de videre kvalifiseringsseilasene. Håpet om å få med en norsk skiffbåt på jentesiden til OL ble fortsatt ansett som realistisk.

LES OGSÅ: Ragna og Maia seiler mot OL i Rio

Etter WC-regattaen i Melbourne forrige helg kom gladmeldingen jentene har håpet på; de er kvalifisert som nasjon til deltakelse i Rio, melder KNS.

I AKSJON: Ragna og Maia Agerup i sin 49er seilbåt. Foto: KNS/PRIVAT

Olympiatoppen avgjør

– Nå som vi har innfridd hovedmålet for sesongen, er vi fast innstilt på å trene hardt og fokusere på oppgave fremover mot prøveseilasene i februar, skriver jentene på sin facebookside. De siste ukene har de brukt til trening i Perth i Australia, men kommer hjem til Norge for julefeiring.

LES OGSÅ: Marit (19) fra Kjelsås tett på valget i Argentina og «Evita-periodens» fall

At Norge er kvalifisert betyr imidlertid ikke at OL-deltakelsen er sikret. Det er Olympiatoppen som har siste ordet, og dette avgjøres først rundt mai.

NOMINER NÅ: ÅRETS NAVN i Nordre Aker - foreslå kandidater nå!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...