Nordre Aker Budstikke

Tatt ut til VM

Fra venstre Stine Emilie Pedersen, Martine Bakken, Nora Bergersen og Pia Sundby Indrevoll. Foto: PRIVAT

I Irkutsk i Russland.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.02.2017 kl 15:07

ULLEVÅL: Stine Emilie Pedersen fra Ullevål Chicas i buret - er nok ikke lett å lure! For hun er en av to målvaktene som snart reiser til nettopp Irkutsk i Russland, for å delta i VM for jenter 17 år - 22. - 26. februar.

I tillegg til Martine Hansen Bakken, Nora Mäenpää Bergersen og Pia Sundby Indrevoll også fra Ullevål Chicas, sistnevnte som hjemmeværende reserve.

Her kan du lese om hele uttaket.

LES OGSÅ: Som bestefar sin ...på isen!

I genene

Stine startet å spille bandy for fem år siden. Med en pappa og onkel som spilte bandy, så lå det kanskje litt i kortene å i hvert fall prøve. Men det va- r ikke noe jenteklubb i området. I desember 2011 var det en gruppe på noen og tjue jenter som hadde lyst til å ha en idrett i tillegg til fotballen. Da startet pappa Stig opp Ullevål-jentelaget mest for moro skyld.


Seks av de som ble med i oppstarten, er fortsatt med. Stine bidrar også innemellom på Readys damelag, men også på guttelag.

– Jeg hadde gått en del på skøyter, før vi fikk startet opp jentelaget. Vi var jo en stor gjeng i starten, men dessverre så ble det færre etter hvert. Men det er jo så gøy å spille bandy, sier målvakt Stine.

Både onkel og pappa har også vært keepere i bandy.

LES OGSÅ: Iskrigerne på Ullevålisen¨

Stine Emilie Pedersen skal vokte buret til Norge i Jenter 17 VM i Russland. Foto: PRIVAT

Spennende også

– Ikke bare er det morsomt, men spennende å spille bandy også. Man opplever mye gjennom å spille på et lag. Og så er det en variert sport, man kan ikke gjenta det samme på banen hele tiden!

Stine forteller videre.

– Og i tillegg når jeg er keeper, gjør både jeg og motstanderens angriper alltid forskjellige ting. I bandy er det også så mye som skjer, på kort tid, noe som er med på å gjøre det enda mer spennende.

Allerede merittliste

Ifølge Stine, som til tross for bare 15 år har vært med på å vinne bronse i dameserien, med Ready, sesongen 2014/2015. To offisielle landskamper for Norge U17, 2014. Deltagelse i World Cup i 2014, 2015 og 2016, og ble kåret til MVP i 2014 - most valuable player.


– Så langt er nok mitt aller beste bandyminne fra Finland - med Boa-United. Der spilte vi kamper mot både det svenske - og det finske landslaget, forteller Stine videre, og som fortsatt også spiller fotball.

– Tidligere holdt jeg på med håndball også, pluss var innom tennis, turn og noen flere sporter. Men ellers er jeg veldig glad i være sammen med venner og å ha det gøy med de. Og å være med familien min da!

Her kan du lese mer om bandy i Norge.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...