Nordre Aker Budstikke

Trolig tre år unna hall på Korsvoll

Korsvollhuset står i dag ved Korsvollbanen. I 2020 kan det være at hallen endelig står ferdig. Da vil planleggingen av den ha pågått i snart 20 år. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Ingen skal påstå at arbeidet med idrettshall på Korsvoll har gått raskt. Men nå kan det se ut som om hallen endelig vil stå ferdig i 2020.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.10.2017 kl 08:53

KORSVOLL: Arbeidet for en hall på Korsvoll ble startet av foreldre for snart 15 år siden. Underveis har det vært uenigheter i nabolaget, blant annet om plassering av hallen. Den sterke drømmen fra idrettslaget om å tilby aktivitet for områdets barn og unge i eget hus, har tidvis stått fullstendig i stampe.

LES OGSÅ: 2009: Jubel og nederlag i Korsvollhuset

Prioritert av byrådet

Reguleringsplanen for Korsvollhall ble godkjent i 2014, uten at ting av den grunn satte fart.

Men i 2015 «løsnet det» litt. Korsvollhallen ble nevnt som ett av fire nærmiljøanlegg som skulle prioriteres, i byrådserklæringen til Ap-, SV- og MDG-byrådet fra 2015.

LES OGSÅ: Hjernen er overraskende dum!


På tampen av 2015 bekreftet idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) at hallen er prioritert, og at den, dersom alt går etter planen, vil være bygget i løpet av inneværende byrådsperiode.

– Når et kvalitetssikret forprosjekt er på plass, så må det bevilges penger til hallen gjennom budsjettbehandling. Men det kommer ingen prosjekter inn foran Korsvollhallen nå, og hallen blir heller ikke dyttet lenger ned på listen, lovet byråden i 2015.

Dette ble fulgt opp i 2017-budsjettet. Høsten 2016 kunne idrettsbyråden meddele at forprosjektet skulle starte i 2017, og at 100 millioner kroner til bygging ville komme året etter.

LES SAKEN: Gladmelding til Korsvoll i Oslobudsjettet

Oppstart i 2019?

Rina Mariann Hansen (Ap) da hun som ny idrettsbyråd i 2015 lovte at Korsvollhallen vil bli bygget i denne bystyrepreioden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA


I forrige uke presenterte byrådet sitt forslag til 2018-budsjett. Der går det frem at 2,1 milliarder kroner er foreslått avsatt til en «ufordelt avsetning til diverse idrettsanlegg. Dette gjelder blant annet Frogner ishall, Nytt Tøyenbad, Stovnerbadet, midlertidig bad Holmlia, samt flerbrukshaller på Mortensrud, Korsvoll og Ullern.»

Midlene vil bli fordelt til de spesifikke prosjektene når det foreligger kvalitetssikrede
kostnadsanslag.

Korsvoll flerbrukshall ligger inne i kommunens behovsplan for idrett og friluftsliv, kommenterer idrettsbyråd Hansen.

– Det jobbes nå med forprosjekt som vi skal få tidlig neste år. Det er satt av midler til å bygge hallen i 2019 og 2020, og hallen er planlagt ferdig i 2020, sier hun.

– Vi prioriterer kunstgressbaner og flerbrukshaller for å holde tritt med befolkningsveksten som har vært. Det er mange prosjekter der de lokale miljøene og idrettslagene har stått på i mange år for å få til noe, og jeg er stolt av at vi får til å realisere så mange av de prosjektene nå, sier Hansen.

Tro på Korsvoll

Og ett av disse stedene idrettslaget har stått på, er på Korsvoll. I idrettslaget håper man spaden snart kan stikkes i jorden.

– Vi har tett dialog med Kultur- og idrettsbygg og det virker som om det er god framdrift. Behovsanalyse er innsendt fra oss og vi venter nå på å bli tatt inn i ei prosjektgruppe, sier styrelder Elisabeth S. Moen til Nordre Aker Budstikke.

Snøparken og turvei fra Grinda

Flere tiltak vil bli realisert i nabolaget i 2018, ifølge budsjettforslaget fra byrådet.

Det er foreslått avsatt 30 millioner i 2018 til friluftsliv som skal fordeles i henhold til behovsplan for idrett og friluftsliv 2017-2027. Prioriterte tiltak for 2018 er blant annet turveistrekket fra Grinda til Sognsvann, som mange har ventet på.


Forslaget innebærer en helårs turvei på 3,3 kilometer, inkludert to grener sørover til Nordberg og Korsvoll, og vil binde sammen eksisterende sti- og løypenett i området. Traseen vil bli opparbeidet med grus i 2,5-3 meters bredde, og vil legge til rette for syklister, turgjengere til fots og på ski.

I behovsplanen for idrett og friluftsliv ligger også Sognsvann snøpark inne. Her skal Bymiljøetaten bygge en asfaltert rulleskitrasé, primært for barn og ungdom, i samarbeid med Norges Idrettshøgskole, Toppidrettssenteret, Lyn Ski og Koll IL.

Det skal også tilrettelegges for snøproduksjon, slik at traseen kan benyttes som ordinær skiløype på vinterstid.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...