ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Trollnatta er for alle!

Adele (5) fra Kringsjå og Koll hadde seg mor Line Stenshall og bestefar Gunnar Kjendlie. Foto: IL Koll

De løper i mørket og leter etter postene, årets trollnatt-orientering er vel gjennomført. For Sondre Hafskjold gikk det så bra at han måtte bli mye lenger på Trollnatta etter målgang enn planlagt. Dermed ble det rimelig kjølig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2021 kl 14:25

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

KRINGSJÅ: – Det gikk kjempebra! oppsummerer Sondre etter å ha blitt nummer to i gutter 13–14 år på Natt-O-toget, fellesstartløpet som er en del av Trollnatta.

Sondre Hafskjold sprang svært fort og måtte vente ekstra på premieutdelingen på Trollnatta. Foto: KOLL IL

Tiende gang

Lørdag kveld ble Trollnatta arrangert for tiende gang av IL Koll. 340 barn og unge deltok, svært mange fra Nordre Aker bydel, men også en del tilreisende fra andre steder.

I ungdomsklassene for 13–16-åringer var det fellesstart. Sondre kom først til publikumsposten midt i løypa på et høydepunkt med et bål noen hundre meter nord for Kollhytta.

Sondre og Jonathan Lysheden-Vogt fra Konnerud hadde tilrevet seg et overtak på konkurrentene på et lengre strekk i den første halvdelen av løypa. Konkurrentene løp litt ekstra vei mellom postene seks og sju og ble hektet av i seierskampen.

ANNONSE

– Hvordan orienteres det om natta?

– Jeg prøver å gjøre det mest mulig likt som om dagen. Sikten er dårligere, jeg orienterer noe mer sikkert enn om dagen og løper mer på stier.

– Er det skummelt i mørket?

– Vi er som regel flere sammen så det er ikke det.

ANNONSE

Seier med åtte sekunders margin

På slutten sprang Sondre noen meter ekstra til post 13, den tredje siste posten, og Lysheden-Vogt kom seg så vidt foran og tok seieren med åtte sekunders margin.

Sondre tok andreplassen nærmest på hjemmebane. Unggutten bor bare en halv kilometer fra Kollbanen og hadde ikke med seg skiftetøy. Nydalen-utøveren hadde regnet med at han kunne løpe rett etter fullført konkurranse. Nå ble det i stedet en kald ventetid på premieutdelingen, for det var såvidt over null grader lørdag kveld.

– Jeg hadde ikke trodd at det at skulle bli så bra resultat og at jeg måtte vente, sier 2008-modellen.

Josefine Oraug Rygh, Hanne Wærp Hauge, Nydalen, og Pauline Myklebust, ble også av de premierte i ungdomsklassene.

ANNONSE

Orienteringsentusiaster og Nordre Aker-løpere. Foto: KOLL IL

Arrangementsleder Marte Braathen i IL Koll fikk mange hyggelige tilbakemeldinger.

– Det aller beste med arrangementet er at så mange var så fornøyde. Jeg har med meg mange flinke arrangører. Så er jeg riktig glad for at regnet først kom etter konkurransen, sier Marte.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE