Nordre Aker Budstikke

Under 50 prosent sjanse for at Lyn berger plassen

HOLDER HODET KALDT: Tresor Egholm tør ikke begynne å tro på fortsatt plass i 2. divisjon før Senja er slått i helgen, og VIF2 har knust Ullern på deres hjemmebane. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

– Jeg vil nødig helle kaldt vann i blodet på dem som håper vi blir værende i 2. divisjon, sier Lyn-trener Tresor Egholm. Men kan den sterke troen gjøre noe med det?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.10.2015 kl 10:10

KRINGSJÅ: Nå står nemlig mye av spenningen på om Vålerenga 2 slår Ullern på deres gress til lørdag.

– Det skal ikke mer til enn at Ullern slår et juniorlag fra Vålerenga, sier Tresor Egholm til Nordre Aker Budstikke, og legger til:

– Og man skal ikke bli kjempeoverrasket om det skjer.

Ber Vålerenga om hjelp

Da trenerduoen Egholm og Aaserud ble intervjuet av Dagsavisen etter Kjelsås-kampen på Bislett søndag, sa de at håpet er at Rekdal sender Vålerengas beste menn til møtet med Ullern.

LES OM KAMPEN: Lyn slo Kjelsås 2-0 på Bislett og håpet lever


– Som andrelagstrener blir du målt på hvor mange spillere du sender videre til A-laget. Men samtidig må det være moro for Gard Holme (trener Vålerenga 2, journ.anm.) å kunne si til seg selv at hans lag havnet over laget til Stabæk 2. Og det er kanskje vel så mye prestisje i det, som å slå alle de andre andrelagene i landet, sier Egholm.

Utrolig entusiasme og tro i spillergruppa

Men altså:

– Vi må ha mest fokus på oss sjøl, forsikrer Egholm.

For viktigst av alt er at Lyn slår Senja på bortebane lørdag. I spillergruppa er det en utrolig stor tro på at dette skal gå hele veien for Lyn.

– Vi prata litt om det, og det er nesten rart. Gruppa er kjempeentusiastiske. De er det på trening og har vært det i kamp.


Entusiasmen i spillergruppa og troen på fortsatt 2. divisjonskontrakt er stor. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

For fortsatt liv i andredivisjon er så nære, men fortsatt ganske fjernt. Det skiller bare tre mellom Lyns 19 poeng under streken og Ullerns 22 poeng på sikker plass når det gjenstår to seriekamper.

– Folk prøver å stenge ute tanken om nedrykk, men vi som trenere må holde beina på jorda. Senja borte blir en kjempetøff kamp, men klarer vi den… Jeg vil rangere den som Kjelsås-kampen. Senja er et litt svakere lag enn Kjelsås. Så Senja hjemme blir nok som Kjelsås borte, sier Egholm.

– Sannsynligheten, i prosent, for at Lyn blir værende i 2. divisjon?

– Hehe... Ja den er fortsatt under 50 prosent. Godt under.


DET BLIR LIVESTREAM AV BÅDE SENJA-LYN OG ULLERN-VIF2. HER KAN DU SE KAMPENE!

Mobiliserer til Holmen-kampen, uansett

For først må altså Lyn sikre tre poeng mot Senja og VIF2 røve alle poengene på Ullern. Men så.

– Å mobilisere til hjemmekampen mot Holmen blir ikke noe problem, uansett hvordan det går mot Senja. Vi er innstilte på å kjempe mot Holmen, og ta med en kjempeboost fra den kampen inn i neste sesong, enten vi går inn i 2. eller 3. divisjon i 2016. Jeg håper publikum vandrer hjem fra Bislett 24. oktober og gleder seg til neste sesong, uansett, sier Egholm, som sammen med makker Aaserud har tegnet kontrakt om å lede laget også neste sesong.

De må gjerne referere til Bibelen, Koranen, Maos «lille røde», Das Kapital, Kama Sutra eller Morgan Kane

– Finn Bjelke

I SPILL: Muligheten for å berge plassen i divisjonen er så nær, men likevel fortsatt ganske fjern, mener trener Tresor Egholm. Her fra hjemmekampen mot Kjelsås på søndag, som Lyn vant 2-0. Foto: LARS OPSTAD/Kladd.no

«Bibelske proporsjoner»

Den største endringen i Lyn-laget etter at Egholm og Aaserud overtok før sommeren, ved siden av noe friskt blod i spillerstallen og mer fokus på trening, er i følge treneren troen på seg selv. Ikke bare hver enkelt spiller, men troen på laget. Det har siden juni resultert i 18 poeng. Mot ett på 13 kamper før duoen overtok.

For kanskje er det nettopp troen som har «snudd Lyn». Målscorer i oppgjøret mot Kjelsås sist helg, Benjamin Nessjø Nyheim, tvitret etter kampen at «Denne sesongen har bibelske proporsjoner skrevet over hele seg».

Og ikke glem at det var selveste Moses – 19-åringen med etternavnet Mawa – som var sterkt involvert da Lyn forlot seierstørken etter 14 serierunder.

– De må gjerne referere til Bibelen, Koranen, Maos «lille røde», Das Kapital, Kama Sutra eller Morgan Kane. Utrolig og vakkert er det uansett, sier den profilerte Lyn-supporteren Finn Bjelke.

Overrasket Bjelke

LUGG: Finn Bjelke er ikke helt sikker på at han unngår Beatles-lugg, men heier på Lyn, ikke divisjonen laget spiller i. Foto: ARKIVFOTO

Herreavdelingen-programlederen mener dette er resultatene av Tresor og Mikkis' treningsfilosofi og evner.

– La oss håpe dette varer, sier Bjelke, som selv i lykkerus etter første seier tidligere i år ikke helt hadde troen på at Lyn ville komme tilbake denne sesongen.

– Opphentingen har overrasket. Sett lite av den viljen og tælen tidligere, sier han anerkjennende.

– Frykter du at du nå virkelig må anlegge Beatles-lugg, spør vi med referanse til løftet han ga tidligere i sesongen, dersom Lyn-berger 2. divisjonsplassen.

– Jeg heier på Lyn – ikke divisjonen de spiller i. Og når det gjelder min eventuelle frykt for å anlegge Beatles-lugg så tror jeg den er mye større hos min kjæreste og døtre.

Mot Kjelsås fikk vi se ekte fotball foran ekte fans

– Thomas Nordeng

Bastionen håper på Senja-stream

Bastionen-talsmann Thomas Nordeng. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi vet om flere som sterkt vurderer å ta den lange turen til Senja nå når kampen blir så viktig, sier Bastionen-talsmann Thomas Nordeng.

– Til å ha ligget i bunnen i hele år, så har vi hatt bra oppmøte på kampene i Nord-Norge. I Tromsdalen var vi 13 stykker. Selv i divisjonene over oss, vet vi om flere lag som ikke kan stille med det samme. Jeg tror ikke det blir noe dårligere i denne kampen, sier Nordeng, og forteller at det jobbes med få streamet kampen for dem som blir igjen i Oslo.

– Får vi til det ønsker vi å samle oss og følge kampen sammen. Det blir 90 nervepirrende minutter.

DET BLIR LIVESTREAM AV BÅDE SENJA-LYN OG ULLERN-VIF2. HER KAN DU SE KAMPENE!

LES OGSÅ: Bastionen utmerket seg tidlig i sesongen som «serieledere», til tross for at laget ikke vant

I motsetning til Bjelke er ikke Nordeng overrasket over at Lyns resultater har tatt seg kraftig opp i høst.

– Vi så allerede før sommeren at trenerskiftet hjalp og utover høsten har laget bare blitt bedre og bedre. Det oser innsats og man ser gleden for å spille for klubben. Mot Kjelsås fikk vi se ekte fotball foran ekte fans, sier Nordeng.

Han legger til at Bastionen-styret har vært tydelig overfor klubben om at de mener Mikkis og Tresor er riktige menn for å bygge opp Lyn igjen.

– Derfor ble vi veldig glade når de i forrige uke fikk forlenget kontrakt. Tresor og Mikkis gir alt av seg selv for å få dette til, og det er sånn vi vil se i Lyn.

PS! Styret i Lyn Toppfotball har innkalt til åpent informasjonsmøte 29. oktober med temaet Lyn Toppfotballs vei tilbake til toppen av norsk fotball.

PS2! Kjelsås, på foreløpig 5. plass, har hjemmekamp mot Harstad til helgen, og avslutter sesongen mot VIF2 i Vallhall. Skeid har igjen en bortekamp mot Grorud og en hjemmekamp mot Tromsdalen, og er med sin 10. plass allerede sikret videre 2. divisjonsspill også i 2016.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Nordre Aker Budstikke bruker cookies (informasjonskapsler) til å personalisere annonser og forbedre nettstedet. Ved å benytte nettstedet aksepterer du at vi kan sette cookies i din nettleser.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...