Nordre Aker Budstikke

Ute etter Anders Gløersen

TEST: Opp Osebakken kan også være en utfordring, men vel i korteste laget for Eirik Brandsdal som snart skal løpe lenger oppover mot Grefsenkollen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sprinteren avsluttet sesongen med å overraskende vinne femmila. Neste lørdag spurter Eirik Brandsdal det han kan opp til Grefsenkollen. Og helst raskere enn Anders Gløersen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.05.2015 kl 09:25

GREFSENKOLLEN: Eirik Brandsdal, sprinteren og Kjelsås IL'er forteller at han allerede er igang med oppkjøringen til neste sesong. Da kan det vel passe med et lite motbakkeløp, ikke veldig langt, men tøft nok: Fra Muselunden og opp til Grefsenkollen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Jeg løper jo en del gjennom hele året, men det er en tøff tur opp til toppen. Men dette blir veldig moro også, jeg bor jo i Grefsenkollen, så da kan jeg jo slenge meg med, ler Eirik.

Les også: Kjenner du noen 30-åringer? Det ligger en invitasjon og venter til 4. juni

4,75 kilometer

Motbakkeløpet Grefsenkollen Opp i Oslo blir i år arrangert for 8. gang lørdag 30. mai.


Løypa er 4,75 kilometer lang med rundt 250 meter stigning, på asfalt.

Les også: Vasser i søppel og kjører sikksakk mellom knust glass

– Et bakkeløp der det virkelig kan løpes fort, frister arrangørene Nydalen SK Orientering med.

Ifjor var Eirik Brandsdal faktisk i motbakkeduell, med skikollega Anders Gløersen. Da vant Anders, men begge kom høyt opp på resultatlistene.

Raskere enn Gløersen?

– Klart jeg ikke likte å bli slått av Anders. Jeg tror ikke han skal være med i år, men jeg har jo tiden hans. Den skal jeg gjøre alt for å knuse i år, sier Eirik.


– Det er kjempegod trening og en av mine favorittbakker. Nesten hver rulleskitur er opp den bakken her, sa også Eirik i forbindelse med deltagelsen i fjor.

Arrangørene skriver videre i pressemeldingen at bakken opp til Grefsenkollen med byens flotteste utsikt, er en av de mest brukte treningstraseene i bydelen.

Påmelding

Bjørn Erik Reinseth fra Nydalen SK forteller at løpet har blitt svært så populært med flere hundre deltagere hvert år.

– Det er ordinær påmeldingsfrist søndag 24. mai, men mulig å etterpåmelde seg også. Påmeldingen på nettet er åpen helt fram til start, etteranmeldingsgebyr tilkommer etter ordinær frist 24. mai, sier Reinseth.

Fjorårets vinnere var Annie Bersagel Tjalve med løyperekord 18.25 og Øyvind Heiberg Sundby 17:04. Løyperekorden for herrer holdes av Hillary Kipchumba, på sterke 15:57 i 2011.


Mer info om løpet her.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...