Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

– Utvikler du deg ikke i Lyn, klarer du det ikke i andre klubber heller

Kjetil Rist er ny daglig leder for Lyn fotball. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Hvis du ikke utvikler deg som spiller i Lyn, så klarer du det ikke i andre klubber heller, sier Kjetil Rist (31). Lyns nye fotballsjef vil ta enda bedre vare på talentene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2015 kl 13:10

KRINGSJÅ: Så gode skal Lyn bli på spillerutvikling.

- Det skal være plass til alle i Lyn, bredden skal fortsatt med. Det skal også være et godt sportslig tilbud til de som vil spille fotball mye for den sosiale biten, og som ikke ønsker å trene hver dag, eller mange dager i uken. Men i tillegg skal talentene tas enda bedre vare på, og spillerutviklingstilbudet spisses, forteller den nye daglige lederen for Lyn fotball, Kjetil Rist (31).

Han mener at det er et stort fotballpotensiale i Lyn.

- På tide å få mer ut av dette potensiale. Det skal være et så bra tilbud til spillerne, at hvis du ikke utvikler deg som spiller i Lyn, så klarer du ikke det i andre klubber heller, sier den ambisiøse nye lederen.

Hvordan?

På sikt ønsker Rist en generelt mer profesjonell struktur i fotballklubben. Trenerne skal videreutvikles og få bedre kompetanse – hele 40 trenere står på lønningslista til Lyn.

«Lyn Extra» er snart på plass. Et nivåtilpasset fotballtilbud til de ivrige og de som ønsker å bli best mulig, og et utvidet tilbud fra etablerte Lyn Akademiet, et tilbud om fotballtrening etter skoletid.

Det er den anerkjente treneren Tresor Egholm som skal lede nysatsingen.

«Lyn Extra» vil bli arrangert ettermiddager og i helger, og med små grupper på treningene.

Utfordringer?

Utfordringene ligger blant annet i anleggskapasiteten. Med rundt 1300 spillere, og to egne kunstgressbaner, sliter Lyn med nok treningsfasiliteter.

Ny kunstgressbane lenger ned mot Kringsjå er oppe og vedtatt for 2015-budsjettet av politikerne.

- Banen er planlagt ferdig høsten 2015 og vil være et kjærkommet supplement til de to banene vi har fra før, sier Kjetil.

Tips oss! Send en e-post til Nordre Aker Budstikke!

Fra nord, via England, til Kringsjå

Kjetil har vokst opp i «en skikkelig fotballfamilie» i Kirkenes. Han er selv også tidligere fotballspiller i andre og tredje divisjon.

Innom Tromsø, innom England og København, og så Kringsjå. Med en bachelorgrad i «Sports Management» i kofferten.

Nå har den nye fotballsjefen, som tiltrer 1. februar, bodd i Oslo i fire år. Først som deltidsarbeidene lærer, kombinert med trenerjobb i Lyn.

Nye arbeidsoppgaver

I 2011 jobbet Kjetil heltid som fotballtrener i Lyn, for guttelag, også med administrativt ansvar i den daglige driften i fotballklubben.

Etter hvert ble Kjetil også trener på Lyn Akademiet og ved fotball-linjen til Nydalen videregående, i regi av Lyn.

- Det er jo en del nye arbeidsoppgaver som den øverste administrative ansvarlige. Ikke minst med ansvar for klubbens økonomi.

- Men jeg gleder meg veldig til å ta fatt, og bli med på Lyn-reisen videre. Dette tror jeg skal gå bra. Samtidig er jeg veldig ydmyk til det å ha blitt vist tilliten ved å bli tilbudt en slik jobb, sier Kjetil.

- Det er alltid morsomt å komme opp hit til Kringsjå, fotballen her er en livsstil for meg. Folk bryr seg virkelig om Lyn. Det ser du blant annet på engasjementet i og rundt klubben!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nye, gratis nyhetsbrev!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...