Nordre Aker Budstikke

Venter 350 deltakere til alpinfest

I helga er det klart for alpinfest i Trollkleiva. Foto: Arkivfoto

I helga er det klart for Oslo Alpinfestival i Oslo Skisenter i Grefsenkollen. Og det blir ikke noe småtteri.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2015 kl 10:37

GREFSENKOLLEN: Arrangør Kjelsås Alpin arrangerte festivalen for første gang i fjor. I år blir den større, og med flere deltakere. Torsdag ettermiddag hadde antall påmeldte passert 300. Og det med god margin.

- Vi får nok om lag 350 deltakere. Det kommer alltid noen slengere rett før start, sier festivalsjef Sven Persson.

Han gleder seg stort til årets festival i Trollkleiva og Grefsenkleiva. Det er store dimensjoner over arrangementet som Kjelsås Alpin arrangerer.

- Festivalen kan vel nesten kalles Oslo-alpinens svar på Norway Cup. Målet vårt er at dette skal bli avslutningen på alpinsesongen i Oslo. Vi har om lag 60 foreldre som bidrar med dugnadsinnsats til festivalen. Vi har en foreldregruppe med et utrolig bra samhold. Alt blir gjort på dugnad, sier Persson.

* Sander vant, og snart blir det fest


Økonomisk gikk Kjelås Alpin i null på festivalen. I år er håpet å få et pent resultat.

Slik så det ut under fjorårets festival – Se video til høyre på siden (øverst hvis du leser på mobil)

Scene og radiokasting

Lørdag er det Trollkleiva som er stedet. De yngste kjører slalåm. Samtidig med rennstarten, åpner festivalområdet.
Der vil det skje mye. Det blir premieutdeling og show. Blant annet med artistene Robin og Bugge. Tidenes mestvinnende alpinist, Kjetil André Aamodt har også meldt sin ankomst. Det er foreløpig usikkert hvilken dag han kommer.

Søndag skal de eldste ut i storslalåm i Grefsenkleiva.

Bredde

Festivalen betyr fest, gøy og action. Men for Kjelsås Alpin er det vel så viktig å få fram bredden. Og at alle får være med.


- For oss er det viktig å få fram at alpinsporten ikke er så kostbar å drive med, som noen tror. En alpinist i 10-årsklassen behøver absolutt ikke fire-fem par med ski. Vi ønsker å ha et nøkternt og bra nivå, sier Persson.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...