ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Premier League i Istanbul i helgen:

– Vi føler oss heldige!

Andrine Farnes Hilton. Foto: Eivor Eriksen

Det blir Andrines (23) første konkurranse på ett år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.03.2021 kl 16:14

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

ISTANBUL: Kjelsåsjenta og representant for Norges WKF karatelandslag, Andrine Hilton (23), skal inn i sin første konkurranse på ett år denne helgen. Konkurransen Premier League finner sted i Tyrkias hovedstad.

– Vi er veldig glade og føler oss heldige som får muligheten til å konkurrere igjen, sier Andrine til Nordre Aker Budstikke.

Konkurransen er en viktig forberedelse for landlagsutøveren før OL-kvalifiseringsstevnet i Paris i juni år, som ble flyttet i fjor på grunn av pandemien.

Da Nordre Aker Budstikke tok en prat med Andrine i fjor, fortalte hun at hun trodde hun kom til å bli enda farligere for konkurrentene, med ett år til med forberedelser.

– Dette blir første konkurransen på ett år, så jeg er selvfølgelig veldig spent på å se hvordan jeg ligger an, men også på hvordan selve konkurransen kommer til og gjennomføres, sier Andrine i forkant av helgens stevne.

ANNONSE

Andrine Farnes Hilton sparker fra seg på Myrerjordet på Kjelsås i sommer da Nordre Aker Budstikke møtte henne. Foto: Tiril Haga

Avgjørende

– Jeg har nå forberedt meg på dette et helt år. Men mye av treningen har riktig nok vært veldig alternativ og uten kontakt, sier Andrine.

Andrines første kamp er lørdag klokken 12.00 i norsk tid. Hun forteller at hun og laget hennes har fått dratt på et par treningsleir, hvor de har fått kjørt noen testkamper i 2021:

– Det er avgjørende for oss som liten idrett i Norge å få målt krefter mot andre land, for å se hvordan vi ligger an. Og ikke minst hvordan vi skal legge opp løpet for å utvikle oss videre, mener hun.

– Målet er fremdeles OL til sommeren, og alt ledende opp til det er viktig erfaringer og trening vi tar med oss, legger hun til.

ANNONSE

Eneste OL-sjanse

Norge har kun én mulighet til å kvalifisere seg til sommer-OL i Tokyo, og det er å ta medalje i OL-kvalifiseringen i Paris om tre måneder. En viktig del av forberedelsene til kvalifiseringsstevnet er deltakelse i vårens to Premier League-stevner i regi av det internasjonale karateforbundet.

Norge stiller med to utøvere i Istanbul: Andrine Farnes Hilton stiller i klassen -68 kg, mens Bettina Alstadsæther stiller i klassen -61 kg.

– Vi vet at konkurransene denne helgen blir tøffe, da svært mange utøvere nå jobber hardt for å kvalifisere seg til OL. Rundt 300 utøvere deltar, og alle disse vet at per i dag er karate kun på OL-programmet for Tokyo. Årets OL er dermed slik situasjonen er nå den eneste muligheten disse utøverne har for å delta i de olympiske leker, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Neste Premier League-stevne avholdes i Lisboa 30. april til 2. mai.

ANNONSE

Fokus på smittevern

Det internasjonale karateforbundet forsikrer at de har fokus på smittevern og gode tiltak for å forhindre smittespredning i forbindelse med helgens konkurranser.

– Deltakernes helse er vår prioritet. I lys av den nylige utviklingen av pandemien, har vi bestemt oss for å endre kalenderen for å tilby alle de rette forholdene for å konkurrere. Alle idrettsutøverne kan være sikre på at vi vil gjøre vårt beste for å garantere deres sikkerhet ved våre toppkonkurranser, sier WKF-president Antonio Espinòs til WKFs nettsider.

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

Nøkkelord

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE