Nordre Aker Budstikke

– Vi må jo promotere oss selv

Viser seg frem i app: Skeid-spillerne. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Den norskutviklede appen Gobi satser på fotball, og starter samarbeid med Skeid. Dermed kan du følge spillerne direkte i garderoben og «bak kulissene» – her!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.08.2017 kl 09:19

NORDRE ÅSEN / VALLE: – Det er en bra mulighet for oss å nå ut til offentligheten med noen morsomme sprell, slik at vi kan promotere oss selv og Skeid. Gobi er en perfekt plattform til det, sier Skeid-spiller Ørjan Hopen.

Og allerede i kveld kan du følge Ørjan Hopen og de andre Skeid-spillerne bak kulissene live! Se mer lenger ned i saken!

Kanskje har du ikke hørt om Gobi? Appen er utviklet av en gjeng NTNU-studenter, deriblant en Kjelsås-gutt. Funksjonaliteten likner på Snapchat, og den lar brukerne laste opp bilder til en felles «story» i en definert gruppe. Ideen kom da Snapchat blokkerte den interne NTNUSnap for noen år tilbake. Les mer om Gobi-gründerne her!

Satser på fansen

Nå inngår Gobi og Skeid et aldri så lite samarbeid for å slippe fansen tettere på spillerne.

– Samarbeidet med Skeid går i all hovedsak ut på at de har valgt å bruke vår plattform for å kommunisere med fansen. Grunnen til at Gobi er en god plattform for dette er at flere kan dele innhold til den samme storien, i motsatt til andre apper der det i all hovedsak er personlige stories, sier Stian Berge, selv fra Grefsen, som jobber i Gobi-teamet.


Dermed kan alle Skeid-spillerne dele innhold fra både garderobe, før og etter kamp, i tillegg til at fansen kan sende inn innhold, både spørsmål og filmer fra tribunen.

2. divisjon

– Det blir en mulighet til å følge litt av hverdagen vår som fotballspillere i 2. divisjon, sier Ørjan Hopen.

Til høsten dukker Tom Nordlies menn på Nordre Åsen opp i TV3-serien «Alt for laget», der ulike idrettslag følges av et dokumentarteam. Gobi-satsingen blir noe annet enn dette, sier Hopen.

– Det er et helt annet format. Deling av stories på Gobi er bare for moro, legger han til.

Følg kampen mot Vålerenga

Hopen skal ikke spille kveldens kamp mot Vålerenga 2 i Vallhall. Dermed blir han sjef for Gobi-gruppa til Skeid. Allerede klokken 17 starter han, og de andre spillerne, å legge ut bilder på Skeid-storien. Underveis vil han legge ut glimt fra kampen.


Og følger du Skeid sin gruppe på Gobi kan du sende inn bilder og video, eller spørsmål, som kan bli lagt ut i storien underveis. Det er klubben selv som administrerer det innsendte materialet.

– Hvis noen filmer et mål, kan de sende det inn, og så legger jeg det til, sier Hopen.

Her kan du følge Gobi-storien til Skeid direkte fra klokken 17:

Livet i kulissene

– Hva synes sjefen Tom Nordlie om at spillerne nå deler direkte fra garderobe og kamp?


– Det blir ikke sånn at spillerne sitter med mobilen i garderoben i pausen. Fokus i storien blir treningssituasjoner i hverdagen, sier Hopen, som håper mange vil laste ned appen og følge laget.

Northug som investor

Gobi-gründerne dro i fjor til Silicon Valley for å leve ut gründerdrømmen. Ifølge VG har Petter Northug, Salmar-arving Gustav Magnar Witzøe og investor Petter Kleppan gått inn på eiersiden i selskapet Gobitech, som står bak appen. Etter at investorene satset penger på selskapet, hadde det i januar 2016 en teoretisk verdi på 8,7 millioner kroner, ifølge avisen.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...