ANNONSE
ANNONSE
Nordre Aker Budstikke

Kjelsås-løperne var med på å sikre dobbelt VM-gull til Norge!

Kjelsås-løperne Edvard Sandvik (t.v) og Håvard Moseby ble begge verdensmestere i langrenn lørdag. Foto: Geir Olsen og Ole Martin Wold / NTB

Det norske herrelaget i junior-VM og mikslaget i U23-VM sikret begge gull i finske Vuokatti.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2021 kl 13:50

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE

VUOKATTI: Kjelsås-løper Edvard Sandvik åpnet stafetten for det norske laget i junior-VM. Han hang med i teten på 1. etappen, og var med en gruppe på seks som vekslet tilnærmet samtidig i kuldegradene i Vuokatti.

Sandvik vekslet med landsmann Jonas Vika som skaffet Norge en liten ledelse etter den 2. etappen i klassisk stil.

Kjelsås-løper Edvard Sandvik under sesongåpningen i langrenn på Beitostølen i november 2019. Foto: Geir Olsen / NTB

20-åringen ble i går nummer seks da det ble gått ti kilometer fristil i Finland. Tidligere har han blant annet blitt sølvvinner i Ungdoms-OL. Sanvik vant i 2019 flere gull under norgesmesterskapet for juniorer.

ANNONSE

Hjelmeset med full kontroll

På 3. etappe dro Martin Kirkeberg Mørk ifra. Mørk ble verdensmester på 10 kilometer fri teknikk fredag. Mørk er sønn av tidligere landslagssjef i friidrett, Per Øyvind Mørk, og friidrettsutøveren Grete Kirkeberg som tok totalt 15 NM-gull i karrieren.

Sønnen til den tidligere storløperen Odd-Bjørn Hjelmeset, Lars Agnar Hjelmeset, hadde full kontroll på ankeretappen og gikk Norge inn til et soleklart VM-gull. Han tok sølv på sprinten tidligere i mesterskapet. Pappa Hjelmeset var en del av støtteapparatet i Finland denne gangen. Han ble for øvrig verdensmester i stafett som junior selv tilbake i 1991. Da gikk han på lag med Thomas Alsgaard og Svein Tore Samdal.

Finland sikret seg sølvet på hjemmebane, mens Russland ble nummer tre foran Sverige på første plassering utenfor pallen.

ANNONSE

I kvinneklassen for juniorer ble det bronse til Norge.

Junior-VM avsluttes med 15 og 30 kilometer fellestart søndag.

Moseby med nytt gull

Litt senere var det duket for stafett også i U23-VM. Der gikk to jenter og to gutter på lag sammen. Den norske lagoppstillingen besto av Synne Arnesen, Jon Rolf Skamo Hope, Håvard Moseby og Hedda Østberg Amundsen.

Moseby, som både er fra Kjelsås og representerer det lokale idrettslaget, ble vekslet ut i ensom ledelse av Hope. 21-åringen holdt forspranget godt og kunne sende Asker-løper Hedda Østberg Amundsen alene på ankeretappen, i underkant av ti sekunder foran USA.

Håvard Moseby i farta i Tyskland under fjorårets U23-VM lørdag. Foto: Nordre Aker Budstikke

ANNONSE

22-åringen fra Asker skøytet kontrollert inn først over mållinjen med noen få sekunder ned til Russland på 2.-plass. Sverige spurtet inn til bronseplass.

(©NTB/Nordre Aker Budstikke)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE

ANNONSE
ANNONSE
ANNONSE