Nordre Aker Budstikke

Warholm til OL-finale etter heatseier

Karten Warholm hilser på Rai Benjamin. Foto: Lise Åserud/NTB

Karsten Warholm, som bor i Nydalen, kvalifiserte seg til OL-finale på 400 meter hekk med heatseier i semifinalen foran sin antatt hardeste rival Rai Benjamin på tiden 47,30.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: Benjamin slo følge til finalen med tiden 47,37. Amerikaneren ledet på oppløpet, men tok det rolig over mål, og det var ingen sterk kniving om heatseieren mellom de to.

– Jeg skulle bli topp to, men da begge var oppe på siden der, så tenkte jeg at med litt ekstra trykk på én fot der, så var jeg forbi. Så gjorde jeg det, da, sa Warholm til NTB og andre norske medier.

Han forklarte at det minst viktige var å ta førsteplassen, men at det ble litt mer innsats enn i forsøksheatet. Warholm var overrasket over vinnertiden.

– Målet var å bli topp to og komme seg videre på en bra tid. Det gikk til gjengjeld veldig fort. Jeg føler meg veldig bra. Jeg var overrasket da jeg så tiden, sa sunnmøringen.

Alison dos Santos fra Brasil vant 2. heat på 41,31, foran Abderrahman Samba fra Qatar på 47,47. I tredje heat vant Kyron McMaster fra Britiske jomfruøyer på 48,26 foran Rasmus Magi fra Estland på 48,36.


Finaleklare på tid ble tyrkiske Yasmani Copello på 47,88 (1. heat) og italienske Alessandro Sibilio på 47,93 (2. heat).

Finaleduell venter

Semifinaleduellen mellom Warholm og Benjamin ble ingen forsmak på hva som venter i finalen klokka 05.20 norsk tid tirsdag morgen. Da blir det knalltøff kamp om seieren.

Det var det første semifinaleheatet av tre, og de to beste i hvert heat blir finaleklare, sammen med de to øvrige løperne med best tid.

Warholm fikk spørsmål om han fikk et lite psykologisk overtak på amerikaneren ved å vinne semifinalen.

– Det vil tirsdagen vise.


Kemar Mowatt, Sokwakhana Zazini, Karten Warholm, Thomas Barr, Rai Benjamin og Yasmani Copello på 400 m hekk semifinale på Olympic Stadion i Tokyo, Japan under OL Tokyo 2021. Foto: Lise Åserud/NTB

Verdens beste

Warholm og Benjamin har vært verdens beste langhekkeløpere de to siste årene og tok gull og sølv i VM i Doha i 2019. Mannjevningen mellom de er blitt et av friidrettens mest interessante oppgjør.

Karsten Warholm ble verdensmester i London to år før det igjen også.

Warholm satte verdensrekord med 46,70 på Bislett 1. juli. Benjamin har satt personlig rekord og årsbeste med 46,83 denne sesongen. Det skjedde i det amerikanske OL-uttaket 27. juni.

Sparte

Warholm og Benjamin er to av fire løpere som har løpt under 47 blank. Det er bare ett og et halvt år mellom de to. Warholm er 25 år, mens Rai Benjamin ble 24 år for fire dager siden.


Både Warholm og Benjamin vant sine kvalifiseringsheat uten at de var i nærheten av å ta ut sitt beste.

Karten Warholm hilser på Rai Benjamin. Foto: Lise Åserud/NTB

De to møttes for første gang denne sesongen i semifinalen i OL. Om to dager skal de møtes igjen.

Da er det alvor. Da handler det om medaljer.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...