Nordre Aker Budstikke

Warholms spisskompetanse – å være best når det gjelder

Karsten Warholm og trener Leif Olav Alnes under Bislett Night of Highlights på Bislett stadion i starten av juni. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB

Langhekkutøveren Karsten Warholm (25) har gjennom hele karrieren vist en imponerende evne til å være best når gjelder.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

TOKYO: Verdensmester i London i 2017. Europamester i Berlin i 2018. Verdensmester i Qatar i 2019. Verdensener gjennom hele pandemiåret 2020. Verdensrekord på Bislett 1. juli i år.

Fredag 30. juli smeller det. Da er det kvalifisering på 400 meter hekk på OL-stadion i Tokyo.

– Dere kommer til å få se mye av det dere ser i dag. En utøver som er på tå hev, en som er klar til å gi alt. Jeg må prøve å være den beste utgaven av meg selv. Det er det eneste du kan be om. Du må være forberedt. Uansett gull eller ikke i OL, så fikk jeg i hvert fall en verdensrekord i dag, sa Warholm til NTB etter verdensrekordløpet på Bislett.

I OL blir det hardere konkurranse enn noen gang siden Karsten Warholm slo igjennom som senior. Det trigger ham.

– Jeg prøver å levere når det gjelder. Det er den typen utøver jeg forsøker å være. Du må velge den kampen, og det gir positiv energi.


Utradisjonell

Det er slett ikke alltid at det blir som du tror i idrett. Det normale er at det du som tror vil skje, det skjer ikke. Det er ikke bare å levere seirer på bestilling. Warholm har motbevist den tesen.

Det var mange som snakket om verdensrekord før stevnet på Bislett. Likevel er det ikke vanlig at det går troll i ord.

– Det som du forventer, skjer nesten aldri?


– Det er riktig, og det er veldig imponerende det Karsten gjør. Det viser enorm styrke, og det tror jeg handler om at man tar øynene fra ballen. Vi jobber veldig målrettet og snakker mye om akkurat det. Vi har ikke hatt fokus på verdensrekorden, men fokus på å løpe så fort at den kan ryke, sier trener Leif Olav Alnes til NTB.

Lyrisk

Warholm tok altså verdensrekorden etter lang periode med pandemi verden rundt. Selv ikke det kunne stoppe 25-åringen fra ytterligere utvikling.

– Vi har vært i stand til å utføre trening tilnærmet som normalt, og kanskje bedre enn normalt. Vi har stor respekt for dem som har stått i en vanskeligere prestasjon enn oss, og det er også grunnen til at vi har tatt pandemien på største alvor.

Ikke minst er treningen blitt tatt på alvor.

– Jeg tror at resultatene blir skapt på trening, og vi har hatt muligheter. Vi har hatt det lettere enn mange andre i pandemien. Vi har fått jobbet uforstyrret. Vi har hatt god trening, holdt kohorten og hatt få avbrudd. Men vi har vært smertelig klar over at verden har vært i en pandemi og har tatt det på største alvor, sier Alnes.


Allerede sist lørdag kom Warholm og Alnes til Japan. I lang tid har duoen visst akkurat hva de skal gjøre.

– Jeg tror at vi skal fortsette kursen vi har startet på. Det ser ut som om det foreløpig har gått bra. Framtida kjenner ingen. Jobben vår er å redusere tilfeldighetene til et minimum, og så må vi leve med utfallet. Vi må dra til OL og sørge for at Karsten er i sin beste utgave, sier den rutinerte treneren.

(©NTB)

Nyhetsbrev:

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...