Nordre Aker Budstikke

– Sporveien er godt informert om den reduserte trafikksikkerheten de har forårsaket

Grunneier Alexander Bruvoll er oppgitt over løsningen av inn og utkjøring til eiendommen i Grefsenveien. Foto: Kristin Tufte Haga

Grunneier i Grefsenveien, Alexander Bruvoll, er ikke veldig imponert over den nye inn- og utkjøringen til eiendommen. Sporveien ikke er enig i at trafikksikkerheten nå er dårligere enn tidligere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.06.2020 kl 10:41

GREFSEN: For en tid tilbake omtalte Nordre Aker Budstikke endringene ved inn- og utkjøring til Kiwi-butikken i Grefsenveien, etter at Sporveien hadde lagt nytt fortau forbi eiendommen, i forbindelse med oppgraderingen av trikketraséen fra Storo til Kjelsås.

Resultatet ble at det nå kun er to tremeters brede inn- og utkjøringer til eiendommen og butikken, tidligere var det mulig å kjøre inn og ut uten fortauskant - foran hele eiendommen.

Flere lesere har reagert på den nye inn- og utkjøringen til butikken. Sporveien har tidligere uttalt at prosjektet har forholdt seg til plan- og bygningsmyndighetene.

Du må sikte godt før du kjører inn og ut til og fra eiendommen og butikken. Foto: Kristin Tufte Haga

– Trafikksituasjonen er farlig

Grunneier Alexander Bruvoll er oppgitt over løsningen Sporveien valgte:


– Eiendommen her med inn- og utkjøring er laget utfra reguleringsplan fra 1982, og da var det ikke andre krav om slike smale inn- og utkjøringer. Vi ba Sporveien se på hvordan lastebiler kunne komme inn på eiendommen for varelevering - de smale åpningene viser seg å ikke fungere. Lastebiler trenger større svingradius enn privatbiler. Vi videreformidlet at dette ikke kom til å fungere, med disse to smale inn- og utkjørslene, sier Bruvoll, men likevel laget altså Sporveien det slik.

– Det har blitt litt lavere kant mellom fortau, adkomstfeltet og parkeringsplass, etter at de reasfalterte utenfor butikken her. Men det er fortsatt for høyt for privatbiler. Skal en lastebil kjøre inn med varer til butikken, så må den bruke deler av fortauet her for å komme inn og få snudd ned mot rampa for varelevering. Trafikksituasjonen er blitt farlig for syklister og gående, vi er bekymret for at det kan skje ulykker, legger han til.

Grunneieren sier at han har forsøkt å samarbeide med Sporveien, avgitt grunn og tillatt anleggsvirksomhet både dag og natt.

– Det vi har bedt Sporveien om, gjennom hele prosessen, er at de sørger for at gode og trygge adkomstforhold for kunder og varelevering til butikken opprettholdes. Sporveiens endring av adkomstene medfører trafikkfare og risiko for skade på biler. Sporveien er godt informert om den reduserte trafikksikkerheten de har forårsaket. Vi kontakter nå Plan- og bygningsetaten, så får vi se hva vi kan finne av løsninger. Det er ikke holdbart, slik situasjonen er i dag, sier Bruvoll.

Sporveien svarer

Sporveien er kjent med Nordre Aker Budstikkes intervju med Bruvoll.


– Vi har hatt mange møter og befaringer med Bruvoll og kjenner saken godt. Vi er nok ikke enig i at trafikksikkerheten nå er dårligere enn tidligere. Vi mener at sikkerheten er styrket ved at det nå er mer tydelig for gående enn tidligere om hva som er fortau og hva som er innkjøringer. Nå er arealet bilistene bruker innsnevret. Det gjør det enklere og mer forutsigbart for fotgjengere å vite hvor de må være ekstra oppmerksom på biler. Løsningen er bygget i henhold til eiendommens godkjente avkjørselsplan, kommenterer Sporveien, ved kommunikasjonsrådgiver Sven Øvergaard.

– Løsningen for adkomst var utflytende tidligere. Da var det ingen tydelig markering som viste hva som var forbeholdt gående og hva som var forbeholdt bilister. Da ble det ble praktisert kjøring og rygging over det som tilsynelatende var fortauet langs eiendommen. Varebiler til eiendommen snudde også på offentlig vei og rygget over fortausareal inn til lasterampe. Dette skjedde mer eller mindre langs hele eiendommen inn til Grefsenveien.

Øvergaard viser også til at eiendommen nå har en godkjent løsning for hvordan avkjørselen skal være.

– Dette er eier kjent med. Eier er også kjent med at endring av plan for avkjørsel er søknadspliktig. Eiendommer som vil endre godkjente avkjørsler må søke til plan- og bygningsmyndighetene om dette. Dette er en privat sak og det er ikke Sporveiens anliggende å finne adkomstløsninger for eiendommer som ønsker å endre på dette.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...