Nordre Aker Budstikke

Har målt bil i 86 km/t i 40-sonen

Maridalsveien fra mai i år. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Vår erfaring tilsier at det ikke blir økt hastighet i veier etter innføring av forkjørsregulering, ifølge Bymiljøetaten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.06.2019 kl 11:37

KORSVOLL: Nordre Aker Budstikke kjenner til mail fra Sporveien til beboer i Maridalsveien, om trafikkmålinger og planer. Arbeidene i Grefsenveien har medført økt trafikk i andre veier. Sporveien, som prosjektleder for nye Grefsenveien, svarer følgende til beboer som er bekymret for trafikksituasjonen i området:

«Vi jobber med ulike tiltak og i denne omgang konsentrerer vi oss om Lettvintveien, hvor det nå skal etableres to midlertidige fartshumper og redusert hastighet i tilknytning til disse», skriver kommunikasjonsrådgiver Sven Øvergaard.

LES OGSÅ: Noe må gjøres i Lettvintveien

Øvergaard fortsetter i mailen:

«Når det gjelder øvrige strekninger så får vi inn svært mange tilbakemeldinger om andre veier. Vi må derfor gjøre en prioritering og basert på antallet henvendelser om forholdene i Lettvintveien, som er langt flere enn om andre veier, så velger vi altså å konsentrere oss om denne veien.»


LES OGSÅ: Tyvene stjal to dyre sykler, satt igjen disse to ukjente syklene utenfor garasjen - noen som savner disse?

86 km/t

I tillegg skriver han:

«For tellingen i Maridalsveien den ene uken i januar var andelen tunge kjøretøy 9 %. Anleggsbiler fra Grefsenveien-prosjektet har ikke tillatelse til å benytte Maridalveien-Frysjaveien. Høyeste hastighet som er målt for bil i denne perioden er 86 km/t. Høyeste hastighet for lastebil med henger er målt til 51 km/t i denne perioden.»

Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med Sporveien tirsdag denne uka. Målepunktene Sporveien brukte blir oppgitt å være satt opp mellom krysset Frysjaveien/Maridalsveie nog Carl Kjelsens vei.

– Vi har ikke mottatt mange tilbakemeldinger om problemer rundt trafikksikkerheten i Maridalsveien - knyttet til økt trafikk i veien grunnet Grefsenveien-prosjektet. Vi ønsker å sikre, men samtidig må vi finne balansen mellom fremkommelighet og sikring. For eksempel er midlertidige fartshumper ikke tilpasset alle kjøretøy, og vi kan ikke sette opp disse i alle veier, for eksempel der bussen har trasé, sier Øvergaard til Nordre Aker Budstikke.


Han legger til:

– Men trafikkbildet i områdene tilknyttet Grefsenveien-prosjektet, er en kontinuerlig prosess frem til prosjektet er ferdigstilt.

Lokalavisa har også spurt om hvor fartshumpene skal etableres i Lettvintveien, som også krysser Grefsenveien, men Sporveien kommer tilbake med mer info i løpet av uken om plasseringene.

Forkjørsvei

I forrige uke fortalte også Nordre Aker Budstikke at Maridalsveien skal bli forkjørsvei, fra Badebakken ved Bjølsen til Skar i Maridalen. Vi spurte derfor Bymiljøetaten om det planlegges trafikksikringstiltak i forbindelse med den kommende omskiltingen.

– Vår erfaring tilsier at det ikke blir økt hastighet i veier etter innføring av forkjørsregulering. Tvert imot blir trafikksikkerheten ofte bedre ved at trafikkbildet blir mer oversiktlig. Bilistene har mindre fokus på biler som kommer fra sidegater (unngår bråbrems) og har mer fokus på veien de kjører på og mer oppmerksomhet på myke trafikanter, bl.a. de som krysser veien. Vi gjør både før- og etterundersøkelser i de veiene som blir forkjørsregulert, og vurderer da om det er behov for fartsreduserende eller andre trafikksikringstiltak, svarer pressekontakt Monica Thorud Olsen i mail til lokalavisa.


OPPDATERT: Bymiljøetaten svarer mer utdypende om før- og etterundersøkelsene:

– Før- og etterundersøkelser betyr at vi følger trafikkbildet i veien både før og etter. Det vil variere hva dette består i, men det er blant annet trafikktellinger, fartsmålinger, befaringer, tilbakemeldinger fra publikum og så videre. Dette er faglige vurderinger som gjøres av våre trafikkingeniører.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...