Nordre Aker Budstikke

Stadig nye branner langs Gjøvikbanen

Slik var utsikten mot Gjøvikbanen, fra vestsiden av Maridalsvannet søndag ettermiddag. Det har brent i området hver dag siden lørdag. Foto: Christian Hagen / Tipser

Har du tips til saken? Send tips!

Brannvesenet patruljerer strekningen Kjelsås-Nittedal og må stadig slokke nye branner. Togtrafikken var stengt mellom Kjelsås og Nittedal, men skal være i gang igjen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.07.2018 kl 09:19

MARIDALEN: Lørdag brøt det ut brann ved Sandermosen, langs Gjøvikbanens trasé. Søndag kjempet brannmannskapene mot en rekke branner mellom Maridalen og Nittedal, på grunn av det varme og tørre været. Trolig var det gnister fra et godstog som forårsaket brannene.

Mandag blusset det opp igjen, og det brant to steder ved Sandermosen i Maridalen. Først like før midnatt var brannene slokket, og Gjøvikbanen åpnet for trafikk igjen.

Brenner igjen tirsdag

Tirsdag ettermiddag melder NSB og Bane NOR om inntilte avganger og forsinkelser i togtrafikken på grunn av nye branner langs toglinja.

Togrrafikken var en periode helt stengt, men etter klokken kjører togene igjen:

«Åpnet for togtrafikk. Togene kjører men det kan fortsatt oppstå forsinkelser og innstillinger inntil vi er i normal drift» lyder meldingen på nsb.no.


I 16-tiden møtes de reisende av denne beskjeden på nsb.no.

Rune Eldstad, operatør i brann- og redningsetaten, bekrefter dette overfor Nordre Aker Budstikke.

– Vi har patruljert, og holdt på med slokkingsarbeid i hele dag, og vil gjøre det utover kvelden, i alle fall frem til klokken 22, sier han, like før klokken 16 tirsdag.

Brannvesenet har hatt beredskapstoget i trafikk på strekningen gjemmom hele dagen, opplyser han.

– Er dette fordi dere ikke har klart å slå ned brannene fra de siste dagene, og at disse blusser opp igjen?


– Ja, det er både det, at det er så varmt, men også at det slår gnister igjen fra tog som kjøres der. Det går ganske mange tog der nå på grunn av arbeid på andre strekninger, sier Eldstad.

Han forteller at brannvesenet jobber langs hele traseen mellom Kjelsås og Nittedal.

LES OGSÅ: Innfører nytt totalforbud mot ild i Marka på grunn av tørken

Forsvarlig å kjøre tog?

Tirsdag spurte Nordre Aker Budstikke om det er forsvarlig å kjøre tog langs Gjøvikbanen når det er så tørt.

Her kan du lese hva Bane NOR svarte.


Oppdaterte trafikkmeldinger for jernbanen kan du lese på avvikssidene til Bane NOR.

LES OGSÅ: Skrekk og gru! Ingeborg fant en rotte på treningssenteret

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...