Nordre Aker Budstikke

Stang: – Også vi som ikke har mammaer lenger trenger noen å prate med

NESTEN BURSDAGSBARN: Kasper og ordføreren fikk den første praten på den røde benken, og snakket om både klemmer og gaver, og at det ene fort kan være det andre. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Røde Kors fyller 150 år, og lanserer 150 veier til et varmere samfunn. I Nordre Aker ble det feiret med ordførerbesøk, småprat på en rød benk og aktivitetsdag for «unge og gamle barn»

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.05.2015 kl 20:47

KJELSÅS: Myrerjordet var mandag fylt med seniorer fra Nordre Aker Røde Kors, Kjelsås IL og 60 pluss-trimgruppe, og over 200 juniorer fra syv-åtte lokale barnehager.

– Røde Kors feirer 150 år, og lokallagene har blitt bedt om å stelle i stand lokale arrangementer. Vi syntes det måtte være moro med en aktivitetsdag for voksne og barn, forteller primus motor og leder for Nordre Aker Røde Kors, Anne-Britt Nilsen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Ordføreren kjørte seg bort

På banen var det orienteringsløp, golf, bondesjakk i kjempeformat, nulløp, fotball, rockeringer og fallskjerm (ikke en sånn som krever hopp fra høyden. Heldigvis).

Og så skulle «Den røde benken» avdukes. Én av 397 røde samtalebenker som 150-årsjubilanten skal plassere rundt omkring i landet i løpet av året. 11 av dem i Oslo.


Jobben med å avduke den var det Fabian Stang («han som er ordfører i Oslo, vet dere»), som skulle gjøre.

Ordføreren som farter så mye rundt i byen hadde kjørt seg bort en smule, så 200 juniorer, og litt færre seniorer, måtte pent finne seg i å vente i gråværet som blant annet bød på sidelengs regnvær.

Ikke var det spesielt varmt heller. Men heldigvis vet juniorer hvordan man kler seg for ruskete utevær. Og heldigvis er Anne-Britt full av morsomme sanger, så det ble både «hode skulder kne og tå», og mere til.

LES OGSÅ: Kjelsås 60 pluss: Ivar (87) er turdebutant

– Ingen mai, du skjønne milde

– Nå må alle barna være med, sprudlet Anne-Britt.


– Ja, både de små og de store barna, la hun til, og ingen lurte seg unna.

– Er du ordføreren? spurte en liten gutt den utskremte reporteren.

Men det var han ikke. Heldigvis fant den riktige ordførerens bil fram til Myrerjordet. Og Den røde benken kunne avdukes, med god hjelp fra vinden. (– Kom mai du skjønne milde, er det noe som heter. Slik er det visst ikke i dag, kommenterte Stang).

SE STOR BILDESERIE AV DE STORE, DE SMÅ, ORDFØREREN OG BENKEN HER!

Rød benk for blå ordfører

– Jeg hadde tenkt å klage på fargen på benken, jeg som er en blå politiker, fleipet Stang, til latter fra seniorene.


– Men til ære for benken, og Røde Kors, har jeg til og med tatt på meg en rød jakke. Jeg håper dere legger merke til det.

LES OGSÅ: Fikk to slitne og sultne hunder på døra. Etterlyste hundeeier i Nordre Aker Budstikke

Gode mammaer

– Hender det at dere er litt triste og leie av og til? spurte ordføreren barna.

– Er det godt å snakke med noen da? Hvem er det dere gjerne snakker med når noe er leit? spurte ordføreren og strakte mikrofonen mot publikum.

– Mamma, svarte en av juniorene, og ordføreren måtte si seg enig i at mammaer ofte er et godt valg.


– Men for oss som har blitt litt eldre, la Stang til, og nikket mot seniorene, er det jo sånn at vi kanskje ikke har mammaene våre her lenger. Og for oss som ikke har mammaer lenger kan det også være fint å ha noen å snakke med.

Benker og møteplasser

Og det er nettopp her benken kommer inn. Den skal være et sted å sette seg ned for å snakke med andre.

– I de gamle lokalsamfunnene hadde man møteplasser uten at man trengte å lage en benk for å se hverandre. Men jeg tror at det i vårt hektiske byliv er fint med sånne steder hvor vi kan stoppe opp og lytte til hverandre, og hvor vi kan snakke om det som kanskje er vanskelig, sier Stang.

SE STOR BILDESERIE AV DE STORE, DE SMÅ, ORDFØREREN OG BENKEN HER!

Gaver og klemmer

Kasper, som hadde bursdag på lørdag fikk være den første til å prøvesitte benken med ordføreren.

– Fikk du gaver på bursdagen din, spurte ordføreren.

– Ja, svarte Kasper.

– Hvorfor tror du de ga deg gaver? spurte ordføreren.

– Fordi jeg hadde bursdag, svarte Kasper.

– Ja, det var ordføreren enig i. – Men det er nok fordi de bryr seg om deg. Og når man bryr seg om noen kan man også gi hverandre en klem. Det er en fin gave å gi en klem. Og det kan man gjøre på denne benken, sa ordføreren, men måtte legge til da Kasper så litt bekymret på ham:

– Det betyr ikke at du bare skal få klemmer og ingen gaver på bursdagene fremover, altså.

LES OGSÅ: Sterkt møte på barnekreftavdelingen: Russejenta Victoria (18) vet godt hva det vil si å være syk

Varm 150-åring

Mange ville hilse på Fabian Stang. Selv er ordføreren snart 60 år, fortalte han.

– Og jeg blir snart seks, sa en av barnehagejentene som hadde møtt opp på Myrerjordet for å feire Røde Kors. Ordføreren nikket. For organisasjonen de skulle feire er enda eldre enn de to til sammen. I år markerer den 150 år.

«Den røde benken» er en av 150 veier til et varmere samfunn. Tipsene samles inn på nettsidene til Røde Kors. Og alle kan bidra.

– Vi har fokus på frivilligheten og de små tingene folk gjør hver dag. Som for eksempel å smile til hverandre, plukke opp søppel og plante, sier Merethe Skaug Sørensen, avdelingsleder i Oslo Røde Kors.

4. november er selve 150-årsdagen. Da skal Røde Kors og de frivillige feires i Oslo Rådhus. Men før den tid skal mange arrangementer finne sted. Blant annet en rullende utstilling om Røde Kors, som kommer i form av en container på Youngstorget i september, og som skal videre til 90 steder i Norge.

SE STOR BILDESERIE AV DE STORE, DE SMÅ, ORDFØREREN OG BENKEN HER!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...