Nordre Aker Budstikke

Stor misnøye med Grefsenveien-standard:

Starter arbeider i natt

Hastearbeider i Grefsenveien på gang, etter planen starter arbeidene natt til torsdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Eksterne ressurser er leid inn for å få kvaliteten tilbake på ønsket nivå, ifølge Sporveien onsdag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.02.2018 kl 18:13

GREFSEN: De siste ukene har flere lesere kontaktet Nordre Aker Budstikke om veldig dårlige veistandard i Grefsenveien, fra Storokrysset og oppover. I påvente av at veien skal oppgraderes til våren - se link til sak lenger ned. Flere bildekk er også ødelagt.

– Livsfarlig

Johan er en av de som er opprørt over standarden i Grefsenveien:

– Det er store hull ved trikkeskinnene. Det er viktig at alle hull blir tettet så fort som mulig. Slik veien ser ut i dag, kan det være livsfarlig å ferdes der, for fotgjengere, bilister og ikke minst syklister. Bare se på kjøremønsteret til noen av bilistene i Grefsenveien, siste del ned mot Storo. Bilene svinger fra side til side for ikke å havne i et hull. Dette kan så klart forårsake farlige situasjoner, var noe av det Johan tok med i sin kommentar tirsdag morgen, i Nordre Aker Budstikke.

I tillegg:

– Jeg arbeider som leder i byggebransjen. Hadde vi hatt sånne hull på en byggeplass og arbeidstilsynet hadde kommet på kontroll, ville byggeplassen blitt stengt med en gang!


HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN TIL JOHAN.

Sporveien

Hva gjelder Sporveiens vedlikeholdsansvar, så omfatter det områdene innenfor der skinnene ligger, og seksti centimeter på hver side.

– Det vil nå bli gjort akuttiltak og et forsterket arbeid med midlertidige utbedringer i Grefsenveien, inntil prosjektstart våren 2018. Sporveien også i dialog med Bymiljøetaten om mulig endring av kjøremønsteret i Grefsenveien frem til prosjektstart. Hva det konkret innebærer, må vi komme tilbake til, sa Andreas Viseth, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien til lokalavisa tirsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Sutrer vi for mye over glatt føre og mye snø? Burde vi be om å bli født også med brodder på bena, ikke bare ski?

Debatten har gått varm på Nordre Aker Budstikke facebookside, og onsdag ettermiddag kastet også Sporveien seg inn i kommentarfeltet.


– I Sporveien er vi godt kjent med tilstandene i Grefsenveien mellom Storo og Disen - i særlig grad. Vi er skjønt enige med de som fremholder at denne veistrekningen ikke er av ønsket kvalitet. Dessverre har de korrigerende tiltakene vi setter inn vist seg å ha en kortere varighet enn ønskelig. Det medfører at vi stadig må ut og legge ny asfalt i sprekker og hull i det aktuelle området. Dette skyldes at det er mye bevegelse i grunnfundamentet, som igjen leder til at asfalt sprekker opp og blir kjørt i stykker av passerende trafikk, skriver Andreas Viseth i kommunikasjonsavdelingen til Sporveien.

Videre at dette forholdet forverrer seg ytterligere ved store nedbørsmengder og temperatutsvingninger.

– Dette vil ikke bedre seg i særlig grad før det støpes nytt underlag for sporvognstraseen. Det er under planlegging større tiltak, med oppstart i juni 2018. Frem til så skjer vil vi måtte gå inn med korrektive tiltak for å redusere ulempene for den øvrige trafikken. Været vi har i disse dager har forverret forholdene ytterligere, og eksterne ressurser er derfor leid inn for å få kvaliteten tilbake på ønsket nivå. NRC vil starte utbedringene allerede natt til torsdag 8. februar - etter innsovningsperioden.

– Videre vurderer vi å teste ut nye typer fyllmasse som kan gi bedre fest og varighet. Det vurderes også supplerende skilting med informasjon til passerende trafikanter for å heve årvåkenheten om den aktuelle situasjonen.

Men mer info vedrørende eventuelt endret kjøremønster, som nevnt i sak fra tirsdag, har Sporveien foreløpig ikke.


LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...