Nordre Aker Budstikke

Starter arbeidet med sykkelfelt her

Sykkelfeltet i Maridalsveien mellom Øvre Stabbursvei og Blåsbortveien skal gjøres bredere og få rød farge, i følge Bymiljøetaten. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Arbeidene vil også foregå natterstid.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2021 kl 12:59

TÅSEN: Bymiljøetaten starter snart arbeidet med oppgradering av sykkelfelt i Maridalsveien, mellom Blåsbortveien og Øvre Stabburvei.

– Bymiljøetaten går nå i gang med å bedre tilretteleggingen for syklende i Maridalsveien mellom Blåsbortveien og Øvre Stabburvei. Over en strekning på 400 meter i Maridalsveien skal det eksisterende sykkelfeltet gjøres bredere. De mest utsatte delene av strekningen vil få opphøyd sykkelfelt, mens de resterende delene får sykkelfelt med rød asfalt. Det vil også gjøres mindre justeringer av eksisterende kantstein, trafikkøyer og oppgradering av ledelinjer for synshemmede ved gangfelt. Arbeidet starter i august og skal etter planen være ferdig i løpet av september, skriver Bymiljøetaten i en pressemelding.

De opplyser at kjøremønsteret vil beholdes som i dag, men at syklistene vil kunne sykle mer beskyttet gjennom rundkjøringen og i de partiene der kjøretøy ofte legger seg ut i dagens sykkelfelt. Kjørefeltene vil derfor bli noe smalere.

Nattarbeid og redusert fremkommelighet

Tiltaket skal altså gjennomføres i august og september 2021. Av hensyn til trafikkavvikling og den høye trafikkmengden på strekningen, vil deler av arbeidet bli utført nattestid.


Det må også påregnes noe redusert fremkommelighet i byggeperioden, skriver Bymiljøetaten, som beklager eventuell støy og andre ulemper dette medfører.

De opplyser at arbeidene på strekningen trolig ikke vil pågå mer enn i seks uker. Beboerne i området skal være informert.

Sykkelfeltet i Maridalsveien mellom Øvre Stabbursvei og Blåsbortveien skal gjøres bredere og få rød farge, i følge Bymiljøetaten. Foto: Bymiljøetaten

Sykkelveinettet

Maridalsveien inngår i det planlagte sykkelveinettet i Oslo, og er en viktig transportåre for områdene Korsvoll, Brekke, Frysja og Kjelsås mot sentrum. I tillegg ligger Maridalsveien i nær tilknytning til studiested, skole, arbeidsplasser og T-banestasjon i Nydalen.

Bymiljøetaten skriver at røde sykkelfelt vil tydeliggjøre skillet mellom kjørefelt og sykkelfelt for alle trafikanter, noe som gir økt fremkommelighet og sikkerhet for syklister. For å skjerme syklistene ytterligere fra kjøretøy i de mest utsatte partiene, er det her valgt opphøyd sykkelfelt.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...