Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Starter kampanje for norsk julegran

- Viktig at treet blir.

I Rotterdam gir de ikke opp kampen om å fortsatt få en julegran fra Oslo hvert år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.05.2014 kl 11:23

OSLO: En lokal TV-stasjon i Nederland har startet en kampanje for å få Oslo til å fortsette å sende julegran til Rotterdam.

- Vi startet kampanjen fordi vi syntes det er viktig at det norske juletreet blir i Rotterdam, forteller journalist Maarten Timmer i tv-kanalen RTV Rijnmond til NRK.

Bare til London

Bystyrets sekretariat har foreslått at Oslo kommune skal slutte å gi julegran i gave til europeiske byer. I over 50 år har kommunen levert juletre til både Reykjavik, Rotterdam og London, men i år er det bare den engelske hovedstaden som vil få gran fra Norge.

Årsaken til forslaget er at det er for dyrt for å Oslo å gi julegran til tre byer, samt at det menes det er et uheldig miljøsignal å transportere grantrær over store avstander.

Dermed kan det ha vært siste gang da Fabian Stang og Rotterdams viseordfører Hugo de Jonge felte årets gran ved Kjelsås i fjor.

Viktig tradisjon

Men Timmer mener det er viktig å holde tradisjonen ved like.

- Treet er så viktig fordi det har vært en tradisjon siden 1950. Det var store ødeleggelser i Rotterdam etter bombingen under andre verdenskrig, og treet fra Oslo ble gitt i gave for å støtte byen. Det er en fin tradisjon, sier Timmer, som også mener det er et tegn på vennskapet mellom de to havnebyene.

Oslo-ordfører Fabian Stang sier det jobbes med å finne alternative løsninger. Et av forslagene er å gi byen et juletre som er hogget i Belgia eller i områder i nærheten.

Les også: William fikk fotballdrakt fra Rotterdam etter juletrehogging

(ANB-NTB)

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...