Nordre Aker Budstikke

Starter med Sognsmia før sommeren

Sognsmia i Sognsveien 82 kan bli del av ny barnehage. Arbeidet kan starte allerede før sommeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2010 kl 14:01

SOGN: I NAB den 11. mars etterlyste bystyrerepresentant og tidligere BU-leder i Bydel Sogn, Heidi Rømming (SV), svar fra byrådet om hva som er status for Sognsmia, det forfalne bygget i Sognsveien 82. Både tidligere bydels Sogn og Sogn kultur- og historielag, forsøkte i flere år å få lov til å ta huset i bruk, som et samlingssted for nærmiljøet.

LES OGSÅ: Nordre Aker Budstikke mener: - Huset må tas i bruk

Usikker om barnehage

Byråd for næring og eierskap, Øystein Sjøtveit (Frp), har svart på spørsmålene fra Rømming.

"Eiendommen vurderes til bruk som barnehage, enten hele eller deler av eiendommen. Omsorgsbygg Oslo KF (OBY) har fått laget en mulighetsstudie for barnehage på Sognsveien 82 og på den såkalte "Komposttomta" litt vest for Sognsveien 82. Denne konkluderer foreløpig med at selve bygningen (...) ikke er egnet til barnehagedrift. Studien foreslår imidlertid å legge barnehagens parkering på vestre del av tomta til Sognsveien 82. Det er ikke endelig avklart om også bygningen (...) kan benyttes i tilknytning til OBYs virksomhet. Det er ikke tatt endelig stilling til hvorvidt eiendommen skal benyttes til dette formålet," skriver Sjøtveit i brevet.

Byantikvaren har pålagt Eiendoms- og byfornyelsesetaten, som har forvaltningsansvar for bygget, som trolig stammer helt tilbake fra 1850, å sikre og vedlikeholde det vernede bygget. Eiendommen er regulert til spesialområde (bevaring – allmennyttig formål, forsamlingslokale).


Før sommeren?

Sognsveien 82 var opprinnelig husmannsplass under Vestre Sogn gård, og bærer navnet Schieggerud. Den består av en gammel drengestue med smie, samt et uthus. Bruttoarealet for drengestua/smia er på 90 kvadratmeter, fordelt på 1. etasje og loft. Uthuset er på 5 kvadratmeter, opplyser byråden.

Det vil være aktuelt å bygge om og modernisere smia, forutsatt at eksteriøret holdes uendret. Arbeidet forutsettes i gangsatt før sommeren.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...