Nordre Aker Budstikke

Starter snart søket etter Johns etterfølger som rektor

John Myrlund, her fra generalprøven til 17. mai i 2016, året da Tåsen skole feiret 100 år, har startet som rektor på Bjørnsletta skole. Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Før sommeren takket John Myhrvold av etter åtte år som rektor på Tåsen skole. Nå er jakten på hans etterfølger snart i gang.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 17.08.2018 kl 11:35

TÅSEN: Mandag er det skolestart for grunnskolelevene i Nordre Aker. På Tåsen skole er noe «nytt» etter ferien.

Rektor John Myrlund sluttet på Tåsen skole i sommer, og startet i ny stilling som rekor på Bjørnsleta skole 1. august.

Myrlund begynte i stillingen som rektor på Tåsen skole i 2010, da han overtok etter Trond B. Karlsen, som hadde jobben i to år.

– Jeg vil takke alle foresatte, elever og ansatte for lærerike, innholdsrike og flotte år som rektor. Tåsen skole er en av Norges beste skoler, og jeg håper alle vil ta imot den nye rektoren på den samme gode måte som jeg har opplevd å bli møtt på av dere, skrev Myrlund i en avskjedshilsen til elever og foressatte i juni.

Stillingsutlysning i august

Nå opplyser Utdanningsetaten (UDE) at stillingen vil bli utlyst senere i august. Stillingsbekrivelsen er derfor ennå ikke til Målet er å få en ny rektor på plass «så fort som mulig».


– Hva og hvem ser UDE spesielt etter når man skal ansette en ny rektor på en skole som Tåsen?

– Vi ser etter en person med skoleledererfaring som kan vise til gode resultater knyttet til elevenes faglige og sosiale utvikling. Gode kommunikasjonsferdigheter og gode relasjonelle ferdigheter er viktig for å lykkes som rektor. Rektor må ha elevene i fokus, og være en person som bidrar til at andre lykkes og utvikler seg, svarer Trine Lie Larsen, kommunikasjonsdirektør i UDE.

Fungerende rektor

Assisterende rektor Ragnhild Rist fungerer som Tåsen-rektor, inntil Myrlunds etterfølger er ansatt. Rist har også vært fungerende rektor tidligere, både før Myrlund ble ansatt i 2010, og etter at Eva Kjøge sluttet som rektor i 2008.

Inspektør på Ullevål

Også på Ullevål skole skal det ansettes nye folk i ledelsen. Skolen søker etter ny undervisningsinspektør. Stillingen har søknadsfrist 23. august, med oppstart allerede 1. september.

UDE Opplyser at de vil lyse ut totalt fire rektorstillinger i Osloskolen på sensommeren, og at ytterligere fem-seks rektorstillinger vil bli lyst ut i neste runde, som starter i oktober. UDE kan på det nåværende tidspunktet ikke opplyse hvilke skoler dette gjelder.

Rektorbytter i Nordre Aker

Flere Nordre Aker-skoler har hatt rektorbytte det siste året. Olav Knutsen overtok rektorjobben på Korsvoll tidligere i år, etter Kathrine Selvikvåg Malme. Knutsen kom fra jobben som rektor på Sagene skole.

Våren 2017 startet Jannicke Argren som rektor på Kringsjå skole, etter at tidligere rektor Kathrine Larsen gikk over i rektorstillingen på nye Vollebekk skole.

På naboskolen Nordberg ungdomskole, gikk Jan Heidel av med pensjon etter ti år som rektor på Nordberg 1. januar, og tidligere assisterende rektor, Lise Byom-Nilssen rykket opp i rektorsolen.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...