Nordre Aker Budstikke

Erna til Nordre Aker i helgen for å sparke i gang Friluftslivets uke

ÅPNER UKA: Erna Solberg åpner den nasjonale feiringen av friluftslivet på Trollvann søndag 5. september kl. 11. Her fra Friluftslivets uke 2016. Foto: Synne Kvam

Men hvordan skal statsministeren greie å bevare det høye aktivitetsnivået i årene som kommer?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.09.2021 kl 11:55

TROLLVANN: Statsminister Erna Solberg åpner Friluftslivets uke under en aktivitetsdag på Trollvann søndag 5. september klokken 11.00.

Her vil statsministeren også få overlevert en omfattende rapport om nordmenns friluftsliv under og etter pandemien, samt hvordan sosioøkonomiske forhold har påvirket aktivitetsnivået, skriver Norsk Friluftsliv i en pressemelding.

Friluftslivets uke arrangeres over hele landet 4.-12. september, med over 1400 aktiviteter, turer og arrangementer – som er ny rekord. Første gang det ble arrangert var høsten 1993. Årets uke vil altså bli offisielt åpnet av statsminister Erna Solberg søndag på Trollvann.

Friluftslivets uke arrangeres årlig av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og deres 18 medlemsorganisasjoner.

Natur og korona

Under arrangementet på Trollvann vil deltakerne blant annet kunne bli med på guidet sopptur, prøve fisking, og smake på internasjonale matretter basert på villsanket mat fra norsk natur.


Ipsos-rapporten om friluftsliv og korona bekrefter at friluftslivet har vært viktig for mange nordmenn under pandemien, men enda viktigere; folk ønsker å bevare det høye aktivitetsnivået også i tiden framover. Den gir også en del svar på hvilke utslag sosioøkonomiske faktorer har hatt på aktivitetsnivået under pandemien, skriver Norsk Friluftsliv.

Norsk Friluftsliv er nysgjerrig på hvordan statsministeren tenker at man skal greie å bevare det høye aktivitetsnivået i årene som kommer.

Mange arrangementer

I Oslo består programmet på Friluftslivets uke av over 80 arrangementer, og du kan bli med på alt fra padlekurs til soppkontroller, aktivitetsdager og nærturer.

– Friluftslivet har en helt spesiell plass i kulturen vår. Det siste halvannet året har interessen for alvor skutt i taket, så dette er det nok mange som gleder seg til, sier generalsekretær i Norsk Friluftsliv, Bente Lier.

I Nordre Aker kan du blant annet bli med på soppkurs på Øvre Disen velhus, soppkurs for nybegynnere på engelsk på Sognsvann, samt soppkontroll samme sted, fiskeskole for barn på Trollvann, fiskeskole fra Solemskogen for kvinner, guidede turer til uteliggerhytta i Grefsenåsen, «Sidesprang» på stier i Nordmarka og Lillomarka, stille vandring i skogen fra Solemskogen, pensjonistvandring langs Akerselva og elvevandring fra GAustad langs Frognervassdraget.


Se hele aktivitetskalenderen og bli inspirert hos Norsk Friluftsliv.

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...