Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Steen & Strøm har pyntet seg

Ny-åpning av magasinet etter tre år med ombygging og oppussing.

FRISTELSER: Mye snadder! Vakkert og velsmakende, her fra danske Summerbird. Mmmmmm ...

Med foodcourt i kjelleren, enklere atkomst mellom etasjene, generell oppgradering av lokalene og mange nye butikker, har landets eldste varemagasin fått en velfortjent ansiktsløftning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2014 kl 09:35

SENTRUM: Etter tre år med ombygging - parallelt med full drift - var det grand reopening av tradisjonsrike Steen & Strøm 27. november.

DittOslo tok turen fra kjeller og nesten til topps sammen med Mari Hektoen fra Søylen Eiendom, som eier magasinet.

Og det er helt klart underetasjen som har gjennomgått den største forvandlingen.

Lunsj og godsaker

Er man ute etter en rask lunsj har man flere alternativer i magasinets kjelleretasje. Her ligger små spisesteder tett og hyggelig, med felles sitteplasser.

Den største restauranten var ennå ikke ferdig da vi var på befaring, men her blir det Thai-mat.

Ellers står valget mellom italiensk pizza, paier i mange varianter, suppe og grøt, sushi og burritos laget i kullovn.

- Her skal folk få rask og sunn mat, sier Mari Hektoen.

- Og vi slipper verken kjederestauranter eller -butikker til her nede.

Kjelleretasjen har blitt riktig hyggelig, og flere felles spiseområder er veldig positivt.

En liten smakebit av Marks & Spencer food har vi også fått i Oslo nå, som sammen med et knippe spesialforretninger, Vinmonopolet og Matkroken fyller resten av foodcourt i kjelleretasjen.

Ønsker seg til Oslo

Oppover i etasjene har det blitt ryddet grundig. Nye rulletrapper i endene av etasjene gjør det raskere å komme seg rundt i magasinet, og samtlige etasjer er langt luftigere og mer oversiktlige enn tidligere.

- Vi har fått en del helt nye butikker, som Sandro Paris og The Kooples, og endelig får vi også en egen undertøysavdeling, forteller Mari Hektoen.

- Før sto Oslo sist i køen når kjente designere og merkevarer skulle etablere seg i Skandinavia, Kjøbenhavn og Stockholm ble foretrukket. Det har endret seg helt de siste årene, nå vil "alle" til Oslo. Kjempegøy!

Og trenger slitne shoppingføtter en hvil på vei gjennom magasinet kan den nye champagnebaren muligens gjøre susen.

Heier på hverandre

Tilgangen på designerklær- og tilbehør har økt betraktelig de siste fem-seks årene, men ifølge Mari Hektoen er ikke Steen & Strøm bekymret for konkurranse fra andre high-end shoppingsentre i hovedstaden.

- At både Aker Brygge og Paleet er oppgradert er bare positivt. Oslo har blitt en attraktiv shoppingby også for kunder som ikke behøver å fokusere på pris, så vi heier heller på hverandre enn å tenke konkurranse, sier Mari Hektoen.

Uansett størrelse på lommebok er Steen & Strøm absolutt verdt et besøk. Nyt en kaffe eller lunsj, snus litt i spesialforretningene i kjelleretasjen, ta turen innom Hamleys i femte etasje - det er noe med stemningen i tradisjonsrike magasiner, særlig før jul.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...