Nordre Aker Budstikke

Stenger alle markastuene

Ullevålseter og alle andre serveringssteder i Marka holder nå stengt. (Dette bildet er tatt i januar.) Foto: Karl Andreas Kjelstrup (Arkivfoto)

Stengingen gjelder fra i dag, fredag, for alle sportsstuene i Oslomarka inntil videre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.03.2020 kl 14:21

MARKA: Det er Bymiljøetaten som i en pressemelding fredag melder at de stenger alle de 11 sportstuene (markastuene) som Oslo kommune eier, som følge av betydelig fare for smittespredning når folk samles.

Det skjer som et av mange tiltak for å hindre spredning av koronaviruset og for å bidra til å opprettholde nødvendige helse- og omsorgstjenester.

– Ikke samles i større grupper

– Vi vurderer situasjonen slik at det ikke er mulig å holde sportsstuene åpne i tråd med de retningslinjene som er gitt. Derfor ser vi oss nødt til å stenge sportsstuene som kommunen eier inntil videre, sier kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien.

Fra om med 20. mars omfatter det altså alle sportsstuene som Oslo kommune eier: Sandbakken, Rustasaga, Mariholtet, Lilloseter, Finnerud, Linderudkollen, Sinober, Skullerudstua, Tryvannstua, Trollvannstua og Ullevålseter.

Nordre Aker Budstikke kjenner til at enkelte markastuer skal ha stengt dørene tidligere denne uka på eget initiativ.


– Det er forståelig at mange har behov å lufte seg i løpet av dagen, og derfor ønsker å bruke nærmarka. Det viktigste er at folk da holder avstand, og ikke samler seg i større grupper, sier Kongsteien.

Torsdag kveld gikk byrådsleder Raymond Johansen ut med en oppfordring til alle som vil dra på tur ute i disse dager. Du kan lese hva byrådslederen sa, her.

– Utforsk gjerne nye stuer, spor, tråkk og nye steder. La de som triller barnevogn, sitter i rullestol eller av andre grunner trenger å gå på grusstiene, få gjøre det. Det er plass nok i marka til alle bare vi tar hensyn, sier Kongsteien i meldingen.

De fleste av kommunens tjenester, tilbud og arrangement er nå stengt eller avlyst inntil videre. Det gjøres for å hindre spredning av viruset og bidra til å holde befolkningen trygg.

Skiforeningen og DNT

Også Skiforeningen melder på sine nettsider at de har stengt alle mindre serveringssteder de drifter i Oslomarka. Den Norske Turistforening (DNT) melder at de stenger all drift frem til 1. mai 2020 på grunn av koronaviruset.

På Facebook skriver DNT-drevede Kobberhaughytta at det for dem betyr at kafeen er stengt og det ikke er mulig å overnatte i perioden.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...