Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stenger Kjelsåsveien likevel

Sporveien åpnet Kjelsåsveien ved trikketraseen midlertidig tidligere i uka. Nå må de stenge, likevel. Her sett i retning Sinsenkrysset. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Dermed må du trolig igjen belage deg på mer trafikk enn normalt i Grefsenveien noen dager. Sporveien oppfordrer til å kjøre Maridalsveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.05.2017 kl 15:08

GREFSEN: Mandag ettermiddag og tirsdag denne uka opplevde mange å bli stående bom fast i Grefsenveien i rushtiden.

Lesere meldte om en times forsinkelse, og trikkene sto i stampe mellom bilene.

Forklaringen fant vi i at Kjelsåsveien ble stengt for gjennomkjøring ved trikkestallen på Nordre Åsen, på grunn av skinneoppgradering. Veien skulle etter planen holdes stengt til 3. juni.

Da Nordre Aker Budstikke kontaktet Sporveien midt på dagen tirsdag, bekreftet de at omfanget av de trafikale problemene i Grefsenveien, som følge av stengingen, kom som en stor overraskelse.

Slik så det ut i Grefsenveien tirsdag morgen. Lesere rapporterte om opptil en times forsinkelse. Foto: LESERFOTO

– Vi kaster oss rundt, og åpner likevel Kjelsåsveien i ettermiddagsrushet, klokken 15.30 til 17.30. Deretter stenger vi veien for videre arbeider fram til klokken 19.00. I tidsrommet 19.00 til 09.00 neste morgen åpner vi igjen for gjennomkjøring, sa kommunikasjonssjef Cato Asperud i Sporveien, tirsdag.

Stenger likevel

Fredag kommer likevel kontrabeskjeden fra Sporveien. Mandag stenges Kjelsåsveien helt. Vi referer her pressemeldingen fra Sporveien, sendt ut på ettermiddagen 26. mai:

Ikke kjør Kjelsåsveien i uken som kommer

Fra og med klokken 9 mandag 29.mai, frem til og med 2.juni vil det likevel måtte holdes stengt i Kjelsåsveien av hensyn til sporarbeider nederst i Kjelsåsveien.

Trafikkforholdene vil også være vanskelige i Grefsenveien, og det anbefales å legge veien om Frysja og ned Maridalsveien for den som skal inn til sentrum.

Primært er uansett anbefalingen å benytte kollektive transportmidler for den som har anledning til det. Mulighetene er flere, benytt Ruters reiseplanlegger for å se alternativene.

Sporveien beklager dypt de problemene dette skaper for trafikken i området.

Sporveien åpnet Kjelsåsveien ved trikketraseen midlertidig tidligere i uka. Nå må de stenge, likevel. Det er omfattende arbeider på skinnegangen som utføres. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er relativt kompliserte støparbeider som skal gjøres i forbindelse med justering av sporbredde og opparbeidelse av ny skinnegang. Disse krever en periode med herding før det er mulig å gå videre med arbeidet.

De pågående arbeidene er en del av Samlet plan for oppgradering av infrastruktur, og er sluttføringen av arbeidene som er utført i etapper opp Trondheimsveien helt fra Nybrua. Arbeidene gir en forbedret og oppgradert skinnegang, forberedt for neste generasjons trikker i Oslo.

Sporveien beklager sterkt at det ikke viser seg mulig å innfri tidligere løfter om å holde veien åpen i rushtiden – slik vi nå har forsøkt i en periode, men for i det hele tatt å bli ferdig med arbeidene er det helt nødvendig å reetablere en full stenging hele kommende uke.

Uklart i Grefsenveien

Til sommeren starter også arbeidene med å oppgradere Grefsenveien. Hvordan det vil påvirke trafikkavviklingen, gjenstår å se.

Bymiljøetaten har ikke landet på hvilken løsning de skal velge for Grefsenveien, ettersom bestillingen fra byrådet sier at kollektivtransport og sykkel skal prioriteres. Les mer om planene for Grefsenveien her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...