Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Stengte for syklistene

Lange køer mandag i forbindelse med stenging av Tåsentunnelen, også syklistene fikk dårligere fremkommelighet. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD

Ikke bare var tunnelen stengt, men i tillegg kom ikke syklistene seg gjennom den vanlige veien fra Tåsensenteret og mot avkjøringen ned mot sentrum og Ring 3.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2016 kl 15:57

TÅSEN: Mandag skrev Nordre Aker Budstikke om Tåsentunnelen, som er under rehabilitering, noe som igjen medførte lange køer mandag.

Statens vegvesen har meldt at det meste av arbeidet skal foregå natterstid. Men som Nordre Aker Budstikke tidligere har skrevet om, vil det i starten av prosessen være behov for å stenge tunnelen også på dagtid.

Samme dag ble det også twitret om stengt fremkommelighet for syklister - mellom Tåsensenteret og bort mot avkjøring ned mot Ring 3, etter Tåsentunnelen.

Sperret sykkelvei

– Sykkelvei og fortau sperret, twitret blant annet syklistene.

Nordre Aker Budstikke har sjekket ut saken, og akkurat den sperringen har ingenting med Tåsentunnelen å gjøre, men derimot rørarbeid, som krevde graving i asfalten.

– Vi har snakket med entreprenører og det som gjøres der av anleggsarbeider er at det legges fiberledning for ICE. De innhentet gravetillatelse fra oss, forteller HåSpvard Vikheim, senior kommunikasjonsrådgiver i Statens vegvesen.

Han fortsetter.

– De melder at det i en kort periode var nødvendig å plassere en del maskiner i arbeidsområdet, som reduserte fremkommeligheten. De ble fjerna etter kort tid. Det har også blitt lagt en sjikane oppå vegen i forbindelse med anleggsområdet, og dette var av trafikksikkerhetshensyn for å bremse farten.

Mulig - men vis aktsomhet

Det som skal gjøres nå - fra tirsdag er å legge ny asfalt.

– Og da vil alt av maskiner og innsnevringer bli fjerna. Asfalten kommer enten i kveld eller i morgen, litt avhengig av hva asfaltentreprenøren klarer å levere, og da skal alt være i orden igjen, ifølge vikheim.

Han legger til.

– Nå skal det være mulig å sykle gjennom, men det er lurt å vise aktsomhet i nærheten av anleggsområdet. Senest i morgen (journ. anm. onsdag) er arbeidene helt ferdige, og da er det hverken innsnevring eller fartsdempende tiltak der.

LES OGSÅ: Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern - her er kvadratmeteren dyrest!

Omkjøring

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om hvordan hele 20.000 flere biler vil kjøre omkjøring over Kaj Munks og Rolf Wickstrøms vei hvert døgn, på grunn av tunnelarbeidene.

Stengingene vil være døgnkontinuerlig gjennom juli 2016. Når østgående løp åpnes for trafikk igjen, stenges vestgående løp og arbeidene flyttes dit.

LES OGSÅ:
Willy skulle bare på ferie til Grefsen, så var katten borte!

- Østgående løp (mot Sinsen) vil være helt stengt i perioden 10. juli kl. 22.00 til ca. 19. juli 2016.

- Vestgående løp (mot Smestad) stenges i perioden 19.-30. juli 2016.

Andre halvår 2017

Arbeidet skal pågå frem til 2. halvår av 2017.

Ytterligere informasjon om tunnelbyggingene er å finne på Statens Vegvesens sider.

LES OGSÅ: Så mye eiendomsskatt betaler vi i Nordre Aker

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...