Nordre Aker Budstikke
Seksjonsheader

Sterke inntrykk i 30 varmegrader

Vi har etablert oss ved Tumbi Hospital, utenfor Dar es Salaam, og skal denne uken bidra til at mange hundre mennesker får et bedre syn, slik som denne damen, forteller Philip Reiler i sin blogg. Foto: Specsavers

Dette er min første tur til Tanzania, og kontrastene til de vante omgivelsene i Oslo er enorme.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.09.2017 kl 11:57

KJELSÅS:Ifjor var Specsavers i Zanzibar, mens vi i år er på fastlandet. Nærmere bestemt i Kibaha, vest for Dar es Salaam, på Tumbi Hospital. Sykehuset holder en litt annen standard enn det man kanskje er vant til, men fungerer utmerket som base for årets Eyecamp. Køen av mennesker var allerede lang da vi svingte inn utenfor sykehuset.

LES OGSÅ: Hvem får Sigurds briller?

Etter en kort befaring, satte optikerne opp sine arbeidsstasjoner, køsystem ble ordnet, og vi som ikke er optikere organiserte brillene og solbrillene, slik at det skal være lett å finne frem til riktig styrke.

Første dagen av Specsacers Eyecamp er gjennomført, og mange hadde møtt opp for å få synsundersøkelser og briller. Foto: Specsavers

Vi har god bruk for våre tolker, som oversetter fra swahili til engelsk. Noen enkle ord og uttrykk har vi lært oss, men deres hjelp er helt uunværlig for oss.


LES OGSÅ: Blogger om briller

Noen hadde bare behov for lesebriller, mens andre hadde behov for store brillestyrker. Etter at de dyktige optikerne hadde tatt synsundersøkelser for å avdekke behovet, ble man sendt videre for å finne en brille som passer.

Flere av de eldre som kom, hadde ikke kunnet lese en avis på flere år. Etter å fått tilpasset briller, kom smilene frem når de klarte å lese avisene som vi brukte for å teste brillene med.

Barna kom etter skolen, og selv om mange av dem heldigvis ikke hadde behov for briller, var det noen som absolutt trengte briller. Nå kan de følge med på undervisningen og holde tritt med resten av klassen sin, takket være brille-donorer i Norge.

Tilsammen er vi ti personer som bidrar til at dem som kommer skal kunne få en enklere hverdag og et bedre syn.


LES OGSÅ: Endelig på plass!

Etter en intens, men veldig givende dag, kunne vi konstatere at vi klarte å hjelpe alle som kom. Vi satte briller på nesen til siste person klokken seks på kvelden, og da var alle så slitne at de nærmest kollapset i bussen på vei tilbake til hotellet.

I morgen vil det helt sikkert bli enda flere som kommer for å få hjelp med synet sitt. Jungeltelegrafen går fort her nede, så vi blir ikke overrasket om det kommer dobbelt så mange som idag.

Etter en svett dag i over 30 varmegrader, er vi klare for hva resten av Eyecampen vil bringe av nye opplevelser og sterke inntrykk.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...