Nordre Aker Budstikke

Sterke kvinner: Hva kan vi snakke om?

Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie. Foto: UTLÅNT

…og hva kan vi helt klart IKKE snakke om? spør Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie i forestillingen som snart er klar for scenen på Trikkehallen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

KJELSÅS: Det er teaterkompaniet Speak som setter opp forestillingen «Hva kan vi snakke om?» på Trikkehallen 20. og 21. oktober.

– Vi er fri. Fri i ytringsfriheten og fri til å gjøre hva vi vil. Vi er sterke kvinner med verden for våre føtter. Likevel bundet i samtalen, slik presenteres oppsetningen, som spilles fredag 20. okober klokken 19, og lørdag 21. oktober klokken 15 og 18.

Regler, tabu og frykt

– Det er enormt mange regler om hva man kan snakke om. Og enda mer om hva vi ikke kan snakke om. Dette vil vi ta tak i, sier Andrea Wasrud og Marianne Hatlenes Lie, som beskriver stykket som «en åpen, ærlig og dokumentarisk forestilling».

Skuespillerne utfordrer seg selv, hverandre og publikum på hvor grensene går.

– Det er våre fiktive grenser som rammer inn samtalen, sier Wasrud og Hatlenes.


– Hvilke temaer tas opp i forestillingen?

– Vi er to skuespillere som tar opp temaer vi selv har opplevd at det ikke har vært greit å snakke om. Gjennom å åpne opp på et personlig plan ønsker vi å treffe andre. Om det ikke er konkrete tema som er gjennkjenbare for alle er det mye universelt i tabuer. Frykt er en gjenganger. Frykt for terror, for sykdom, for mental helse. Vi belyser også oppvekst, familiehemmeligheter og sørlandsmentalitet, sier de to.

Tett og nært

– Hvem setter begrensningene for hva vi kan snakke om?

– Begrensninger for hva vi kan snakke om er individuelt og kulturelt. Men samfunnet er med på å forme dette og rammene man selv vokser opp i, sier skuespillerne.

Teaterkompaniet Speak består i det daglige av fire kvinner. Kompaniet opplevde suksess med forestillingen «Ikke lenger stille» i fjor høst på Teaterkjeller'n. Denne gangen er det kun to på scenen for å skape en enda tettere og nærere forestilling. Speak er opptatt av samfunnsrettede tematikker og har igjen valgt å lage en forestilling som bryter tabuer.


I tillegg til de oppsatte forestillingene, skal «Hva kan vi snakke om?» også vises for 10. klassingene på Nordberg skole. Forestillingen er anbefalt publikummere fra 15 til 100 år.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...