Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker Budstikke

Sterkere Akerselva-vern må også omfatte skogholtene

Boligområdet Nydalen vest ligger mellom Nydalen og Maridalsveien. Her er trappa mellom Nydalen vgs. og Maridalsveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

MENINGER: Når Miljøpartiet De Grønnes representant for Sagene bydel i NAB tar til orde for et sterkere vern av Akerselven med nærliggende områder, må MDG ikke glemme erosjonsskrentene og skogholtene ned mot elven.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Hvorfor: Akerselven både på oversiden og også på nedsiden av Nydalen fortoner seg som en del og laveste nivå i en erosjonsskrent med mye vegetasjon og skog tett langs elven. Men nettopp på grunn av kraftig bebyggelse i selve Nydalen er dette samspillet mellom Akerselven og skogholtene/skrentene fraværende og trukket vekk fra hverandre.

LES BAKGRUNNEN: MDG: Akerselva må få et mye sterkere vern

Siri Mittet og Sirin Hellvin Stav fra MDG Sagene padlet i Akerselva i juni. Flere fulgte dem langs land. Foto: PRIVAT

Desto viktigere er det nettopp i dette område å beholde grøntområdene og skogholtene langs Nydalen Vest mot Nydalen i sin form som erosjonsskrent mot Akerselven. Det er fortsatt bra med skog og skogholt gjennomgående og mer eller mindre sammenhengende hele veien fra Stilla/Maridalen og ned til Nydalen Bruksvei. Deretter går erosjonsskrenten og skogdraget over i Nydalen Vest. Et område som er kategorisert som Utviklingsområde B i Oslo kommunes nye Kommuneplan. Dvs. et ønske av Byrådet med SV, AP og MPG om kraftig fortetning.

LES MER: Nydalen Vest: 20 år med gravemaskiner som nabo. Nå frykter de for egne boliger


I dette området er skogdragene nesten fraværende og eiendommene/hagene oppe og i skrenten hele veien inn mot Maridalsveien er med på å videreføre en sammenhengende vegetasjonen her.

Hans Chr Opsann. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fortettes dette området mellom Nydalen og Maridalsveien vil et sammenhengende skogs-/grønntdrag fra Nordmarka/Maridalen bli brutt for all tid. Biologisk mangfold inkludert dyreliv og fugleliv hele veien nedover langs elven vil bli berørt.

Maridalsveien og Ring 3 har sine hindringer, men skogsdraget mellom Maridalsveien og Nydalen under brua på Ring 3 er et åpent drag fra Maridalen/Nordmarka, uten store og trafikkerte veier å krysse. Vi opplever tidvis ekorn, rådyr, rev og grevling som vandrer hele veien ned hit og sannsynligvis også videre ned langs elven mot Bjølsen og Sagene. Bygger man igjen eller fortettes ytterligere dette skogsdraget og bebyggelsen mellom Maridalsveien og Nydalen vil dette begrense vandring og kanskje bli borte for all tid.

LES OGSÅ: Fra en beboer i Nydalen Vest: – I ettertidens lys vil rasering av småhusområder bli sett på som uklokt


Oppfordrer også Naturvernforbundet og andre som er opptatt av Naturmangfold å vise ekstra oppmerksomhet for disse områdene i tider hvor det kan bli lagt til rette for sterk fortetting.

Hans Chr Opsann
Beboer, Nydalen Vest

Delta i debatten? Send ditt innlegg til meninger@nab.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...