Nordre Aker Budstikke

Stine (18) er klar for VM:

– Får lyst til å være en murvegg!

STÅR I MÅL: Stine Pedersen (18) står i mål under VM i bandy for kvinner. Foto: Janina Lauritsen

Stine Pedersen (18) står i mål når Oslo i vinterferien får sitt første VM i bandy for kvinner. – Som keeper blir du gira og får lyst til å være en murvegg! sier hun og forteller at Norges VM-tropp ligger bra an til å forsvare bronsemedaljen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.02.2020 kl 17:23

VOLDSLØKKA: Onsdag 19. februar klokken 09.30 er det klart for Norge - USA på Voldsløkka. Dette er første kamp i Oslos første VM i bandy for kvinner.

Og i mål står Stine Pedersen (18) fra Ullevål.

– Jeg er veldig spent! Dette blir mitt første VM for kvinner. Det er stressende, skummelt og nytt, sier bandykeeperen med et stort smil.

Men til tross for alderen er hun godt forberedt. Pedersen har vært bandyspiller siden hun var ni-ti år gammel, og har siden da rukket å være med på å vinne NM-bronse i dameserien med Ready sesongen 2014/2015, spilt to landskamper for Norge med U17 i 2014, vunnet NM-sølv i dameserien med Ready/ Ullevål 2018/19, vært med i VM for Norge U17 i Russland 2017, og World Cup 2014, 2015, 2016, 2017 for Ready og Høvik, og tatt seriegull 2020 med Høvik. I 2014 ble hun også kåret til «most valuable player.»

Les også: Tatt ut til VM


Med en pappa og onkel som spilte bandy, så lå det kanskje litt i kortene i hvert fall å prøve seg på banen. Men det var ikke noe jenteklubb i området. I desember 2011 var det en gruppe på noen og tjue jenter som hadde lyst til å ha en idrett i tillegg til fotballen. Da startet pappa Stig opp Ullevål-jentelaget mest for moro skyld.

Og bortsett fra det første året, har hun holdt seg i mål.

– Jeg var kanskje ikke den beste utespilleren. Men det er veldig moro å være keeper, det er der jeg er god. Som keeper blir du gira og får lyst til å være en murvegg. Du får lyst til å spille bra, sier hun og forteller videre hvorfor bandy er sporten å satse på:

– Det går fort! Det er en rask sport, det er ekstra moro at det foregår på isen og det er vanskeligere enn å bare løpe.

– Laget drar deg med!

Men hun er ikke den eneste keeperen som skal holde motstanderne ute av Norges mål i VM. Hun ble plukket ut til VM-troppen sammen med Mathilde Hveding Langmo fra Sagene IF. Akkurat hvilke lag Pedersen skal møte, er ikke bestemt ennå.


– Per nå er det ingen førstekeeper. Keeperne er gjerne gode på forskjellige ting, så treneren analyserer og bestemmer hvem som skal spille når, og vi får beskjed rett før kampen.

– Hvordan blir det da å forberede seg mentalt?

– Man må bare håpe på det beste. Men alle forberedelser med laget gjør deg mentalt klar. Laget drar deg med!

Skal forsvare bronsen

Norges VM-tropp ligger bra an, mener hun bestemt. Og de skal sikre bronsemedaljen, som Norges damelag også vant i VM i Kina i 2018.


– Men vi kan ikke bare legge det der. Vi sikter høyere også. Sverige og Russland blir de vanskeligste å slå.

Her kan du lese om da Pedersen og de andre Ullevål-jentene spilte bandy mot det amerikanske damelandslaget, som en del av oppkjøringen til Super Bowl!

– Man må bare håpe på det beste. Men alle forberedelser med laget gjør deg mentalt klar. Laget drar deg med! sier Pedersen før denne ukas VM. Foto: Janina Lauritsen

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...