Nordre Aker Budstikke

Norge videre til semifinale:

Stine (18) landslagsdebuterte i VM

Det ble et brutalt møte mellom Norge og Finland i hjemmelagets andre VM-kamp på Voldløkka onsdag ettermiddag. Stine Pedersen fra Tåsen sto fjellstøtt i mål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.02.2020 kl 11:36

VOLDSLØKKA: Onsdag ble de første kampene i bandy-VM for kvinner spilt. Norge er vertsnasjon, og kampene spilles på Bergbanen på Ullevål, Voldsløkka og Frogner stadion.

I det innledende spillet møter hver nasjon fire kamper, før oppsettet til sluttspillet er klart.

For å sikre seg en plass til semifinalene, som spilles på fredag, måtte Norge slå USA og Finland. Dermed var de nødt til å vinne begge kampene onsdag, først mot USA klokka 09.30 tidligere i dag og Finland i ettermiddag.

Stine Pedersen passet godt på det norske målet i landslagsdebuten. Foto: Christian Fredrik Borg

Brutal kamp

Kampen mellom USA og Norge ble spennende, og endte 1-1 ved full tid. Men de norske damene scoret flest mål i straffekonkurransen som fulgte, og kunne med det juble for seier 3-2 mot USA, og fikk noen timer hvile før mesterskapets andre kamp.


Stine Pedersen og Lene Aamot mener samholdet på det norske laget er godt. Foto: Christian Fredrik Borg

Kampen mellom de to nordiske landene ble brutal. To finner og en nordmann ble utvist, men det er likevel ikke uvanlig i bandy.

Utvisninger og frislag

Første omgang begynte med flere frislag og cornere for begge lagene. Charlotte Marie Selbekk satte Norges andre skudd i mål etter 13 minutter. På overtid i første omgang ble norske Ingebjorg Kvaal-Knutsen utvist i seks minutter.

Norge vant tilslutt 2-1. Foto: Christian Fredrik Borg

Etter totalt ti frislag uten mål, scoret Martine Holm 46 minutter ut i kampen. Dermed ledet Norge 2-0 over finnene.


Bare minutter før kampslutt ble Lida Buure utvist i seks minutter. Før hun motvillig gikk av banen, diskuterte den finske spilleren med draktnummer syv med dommeren.

Det skjedde bare fire minutter etter at lagvenninne Emma Janhunen også ble utvist. Finnene ble ivrige, og 46 sekunder senere scoret Linda Lohiniva Finlands eneste mål. De to finske jentene var ikke spesielt blide etter å ha blitt utvist.

To finske spillere ble utvist på kort tid - og de var lite fornøyde. Foto: Christian Fredrik Borg

- Vannvittig løft

Stig Pedersen har vært involvert i jentebandyen i Ullevål IL siden 2012. Han er faren til keeper Stine Pedersen og mener det var veldig hardt spill i kampen.

Stig Pedersen var rørt etter datter Stines (18) landslagsdebut. Foto: Christian Fredrik Borg


- Jeg er litt usikker på om det er fordi dommerne lar det gå, men Russland, Finland og USA spiller mye tøffere bandy enn det Norge og Sverige gjør, oppsummerer Pedersen.

Han mener Norge presser finnene, og at motstanderne derfor ikke kommer i gang med spillet sitt. Bandy-faren mener de norske kvinnene spiller langt bedre i ettermiddagens kamp enn åpningskampen mot USA.

- Et vannvittig løft fra den første kampen, det er det ingen tvil om. Nå er det litt nerver som har lagt seg, så håper vi at vi kan fortsette å spille bra, sier Pedersen.

LES OGSÅ: https://nab.no/sport/vm-er-i-gang-men-uten-bedre-forhold-spoker-det-for-idretten/19.20461" target="_blank">Stig Pedersen mener det må satses mer på bandyidretten: – Det er jo helt håpløst for rekrutteringen. Uten baner dør idretten

Rørt far

Stine Pedersen (18) fra Tåsen fikk sin landslagsdebut i onsdagens VM-kamp. Hun begynte å spille bandy da hun var ni-ti år gammel. I debuten presterte hun bra og slapp kun inn et mål mot slutten av kampen.


- Jeg har sett mange bra kamper med henne i yngre alder opp gjennom, men det er noe eget når du skal debutere på hjemmebane i et VM.

Far Stig og datter Stine Pedersen etter Norges andre kamp i VM. Foto: Christian Fredrik Borg

Faren forteller at det ble nervøst for ham under kampen.

- Jeg har aldri hatt høyere puls, og er nesten litt småkvalm når jeg står der oppe. Det er litt fordi hun er keeper. Hvis hun gjør feil som keeper, er det veldig synlig. Man kan gjøre endel feil utpå banen uten at det får konsekvenser. Jeg er bare mektig imponert over at hun holder roen. Hun er bare 18, det er utrolig kult.

Stig Pedersen fulgte kampen fra tribunen på Voldsløkka. Foto: Christian Fredrik Borg

Fornøyde spillere

Lene Aamodt, som spiller på Sagene IFs herrelag i bandy til vanlig, var fornøyd etter kampen.

- Jeg synes det gikk veldig bra. Det viktigste var at vi skulle vinne. Jeg følte vi hadde ganske grei kontroll på kampen, og de fikk ikke veldig mange sjanser, forteller Sagene-spilleren.

I løpet av den drøyt timelange kampen, var hun nedpå en rekke ganger.

Lene Aamodt gikk i bakken etter tøffe dueller flere ganger i kampen mot Finland. Foto: Christian Fredrik Borg

- Det var nok litt ekstra tøft i dag, for det var to lag som hadde lyst til å vinne. Man må regne med litt tøffe dueller da, fortsetter hun.

- Tøft

Norge er videre til semifinale etter dagens to seire.

- I morgen har vi to tøffe kamper. Det er meldt regn, så det blir nok ganske tøft og hardt.

Lagvenninne Pedersen mener det er de to hardeste konkurrentene de møter torsdag. Da venter Russland og Sverige for de norske kvinne.

- Det blir tøft, men utrolig spennende og gøy, supplerer Pedersen.

Stine Pedersen fra Tåsen. Foto: Christian Fredrik Borg

I tiden mellom kampene handler det om å spise og slappe av. Men det blir også tid til å se på de andre nasjonene spille. Alle de norske utøverne bor samlet på Thon Hotel på Storo.

- Det er utrolig hyggelig. På tvers av alle aldre er alle veldig flinke til å ta vare på hverandre. Jeg synes det er veldig hyggelig, og vi gjør ting sammen. Samtalene går om alt mulig, ikke bare bandy, forteller Tåsen-jenta på 18 år.

Stine Pedersen og Lene Aamot mener samholdet på det norske laget er godt. Foto: Christian Fredrik Borg

- Jeg synes vi har blitt en bra gruppe, så det er veldig gøy, supplerer Sagene-spiller Aamodt.

Godt oppmøte

Om like mange finner veien til mesterskapsarenaene på Voldsløkka, Bergbanen og Frogner stadion torsdag gjenstår å se. YR melder mange millimeter nedbør. Oppmøtet onsdag var det imidlertid ingenting å si på – 304 publikummere fant veien på åpningskampen. Også da Norge spilte sin andre kamp, var det fulle tribuner, med 273 tilskuere på tribunen.

Mange publikummere hadde funnet veien til Voldsløkka onsdag ettermiddag. Foto: Christian Fredrik Borg

- Det er kult at det kommer så mange. Det er gøy å høre litt heiing og se at det er litt stemning, forteller to fornøyde bandyspillere.

Torsdag møter de norske damene Russland på Voldsløkka klokka 14.30. Noen timer senere, 18.00, skal de igjen på isen mot Sverige på Frogner stadion.

LES MER FRA BANDY-VM:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Sagene Avis. Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...